Aterizat de urgenta pentru a analiza situatia de la Bacau, unde organizatia PUR a trecut aproape in bloc la PNL, Codrut Seres s-a trezit ca "dezertorii" navalesc in sedinta pentru a le comunica umanistilor ca trebuie sa-si gaseasca alt sediu. Cel vechi urmeaza sa devina sediul municipalei PNL.

Sedinta de analiza organizata de urgenta de vicepresedintele la nivel national al PUR, Codrut Seres, a fost una cu scantei. Si asta pentru ca la sedinta si-au facut aparitia si cativa membri care au parasit PUR in favoarea PNL.

Intrunirea, tinuta departe de ochii presei, si care avea drept scop reorganizarea PUR-ului, a fost transformata intr-un adevarat circ. Acuzele au curs cu nemiluita, spectacolul de doi lei a luat locul masurilor de redresare a partidului.

Pe de o parte, membrii PUR reclamau lipsa de onoare a fostului lider al PUR, Romeo Stavarache si modul in care a inteles sa poarte negocierile - pe ascuns - iar, pe de alta parte, cei care au plecat acuzau ca au fost inselati de partidul lui Voiculescu. "Am plecat ca ne-ati alungat voi, ne-ati vandut PSD-ului.

Am strigat prin portavoce in campanie - 'Onoare, dreptate, adevar' si chiar credeam in aceste vorbe! Dar ce onoare, dom'le, cand tu te aliezi cu dusmanul?! Si-ti vinzi partidul!", a reactionat vehement consilierul local Constantin Scripat, dupa ce a parasit nervos sala de sedinte.

PUR a ramas fara sediu

Circul a fost intrerupt, mai mult sau mai putin, de conferinta de presa. Nici aceasta nu a fost insa una linistita in conditiile in care fostii umanisti interveneau pentru a mai arunca invective celor ramasi la PUR si pentru a alimenta razboiul dintre cele doua tabere.

Pentru a da lovitura de gratie, fostii umanisti, actuali liberali, i-au anuntat pe cei de la PUR ca sediul in care a functionat formatiunea, inchiriat de Stavarache, va deveni sediul organizatiei municipale a PNL.

PSD+PUR functioneaza si la Bacau

Vicepresedintele Codrut Seres a anuntat ieri in conferinta de presa ca in urma consultarii Biroului Executiv Judetean al PUR s-a decis numirea lui Petru Enasoae in functia de presedinte interimar al formatiunii.

Sambata va fi organizata sedinta Consiliului Judetean pentru completarea Biroului Executiv Judetean, iar in cel mult 3 saptamani Conferinta Judeteana pentru completarea Consiliului Judetean si alegerea organelor de conducere. Conform declaratiei presedintelui interimar, Petru Enasoae, in PUR au mai ramas trei consilieri judeteni si un singur consilier municipal.

In ceea ce priveste numarul primarilor din judet alesi pe listele PUR, acesta a scazut simtitor de la sapte la doi.

"Acum nu mai exista alte motive pentru care sa nu colaboreze cele doua filiale (PSD si PUR, n.r.)", a aratat Seres. "In acelasi timp, nu avem in vedere nominalizarea unui reprezentant PUR pe listele PSD, in primul rand ca este prea tarziu iar apoi listele sunt deja definitivate", a mai spus Seres.

Legat de plecarea lui Romeo Stavarache din PUR, vicepresedintele Codrut Seres a recunoscut ca nu se astepta, mai ales ca decizia a fost tinuta in secret chiar si fata de presedintele Voiculescu. "Au fost zvonuri ca pleaca dar nu am crezut ca intr-adevar se va produce acest lucru. Am crezut numai in lucrurile pe care Romeo Stavarache le-a facut publice", a declarat Seres.