Infiintata in 1990, MELCRET a fost prima firma din Moldova si printre primele din tara care a inceput productia de timplarie termoizolanta moderna din aluminiu. A executat lucrari in aproape toate zonele tarii.

De la Iasi la Oradea, de la Constanta la Baia Mare, din Botosani la Slobozia si Bucuresti, Timplaria MELCRET a creat gustul arhitectilor si satisfactia clientilor pentru timplaria din aluminiu.

Timplaria MELCRET a devenit un brand, expresia fiind utilzata atit de clienti, cit si de ziaristi, cind doreau sa se refere la timplaria moderna din aluminiu.

Pornind de la 40.000 lei in 1990, Grupul de Firme MELCRET are acum un capital social de peste 15 miliarde lei, sectii de productie cu o suprafata de peste 3.000 mp si peste 100 salariati.

Grupul MELCRET se mindreste ca are intiietate in zona Moldovei si nu numai, in numeroase privinte, cum ar fi:

¤ primul prducator de scari din aluminiu din Romania;

¤ realizarea primului automat de lustruit pantofi din Romania;

¤ primul expozant la TIB Bucuresti cu timplarie din aluminiu din Moldova;

¤ prima certificare din punct de vedere al securitatii din Romania data unui producator roman de scari de catre Institutul National de Protectia Muncii;

¤ producerea primei timplarii cu rupere de punti termice din Moldova;

¤ primul perete cortina realizat in Moldova;

¤ inregistrarea la Administratia Finantelor Publice a primei cladiri noi (sediu si sectie) realizata de o firma privata din Iasi;

¤ prima timplarie cu profile lemn+aluminiu din Moldova;

¤ punerea in functiune a primei masini de spalat geamuri pentru termopan;

¤ realizarea primelor placari cu materiale compozite de tip Alucobond din Iasi;

¤ editarea primului „Catalog pentru proiectare+timplarie din aluminiu" din Romania;

¤ primele simpozioane de specialitate din Moldova: Braila, Iasi, Bacau, Piatra Neamt, Suceava;

¤ punerea in functiune a primei linii de vopsire electrostatica a profilelor din aluminiu din Moldova;

¤ punerea in functiune a primei masini de curbat profile pentru timplarie curba;

¤ primul Agrement tehnic de producator de timplarie din aluminiu din Moldova;

¤ realizarea primelor profile din doua culori si a primelor ferestre in doua culori din Moldova;

¤ editarea pentru prima data a unui Indrumator pentru cumparator-timplarie din aluminiu;

¤ executia pentru prima data a unei usi rotative in Moldova;

¤ punerea in functiune a primei linii de vopsire prin sublimare pentru imitatie lemn, marmura, etc. din Moldova.

„Sintem mindri ca o parte dintre fostii nostri salariati lucreaza la firme concurente. Intr-un fel, MELCRET a fost o scoala si un exemplu pentru multi producatori de timplarie din Iasi si din tara.

Sintem «nasii» firmelor «Melcret AT» Galati si «Melcret-Design» Slobozia, firme reprezentative pentru zonele lor", ne-a declarat domnul Corneliu Veliscu, presedintele Grupului de Firme MELCRET Iasi.

Create dupa principii occidentale, firmele din cadrul Grupului sint specializate pe diverse activitati.

MELCRET SA produce scari si schele din aluminiu, balustrade, geam termoizolant, placari cu materiale compozite, montaje de timplarie si mai nou, are un sector de HI-TECH.

MELCRET FONOTERM este producatorul de structuri din aluminiu si PVC pentru timplarie, avind o capacitate de peste 1600 mp/luna si realizeaza aproape toate tipurile de timplarie solicitate de clienti.

TERMOCOLOR - specializata pe vopsirea profilelor si tablelor din aluminiu, are o linie completa de vopsire electrostatica a profilelor de 6 m si o linie de vopsire prin sublimare (pentru imitatie lemn, marmura, etc).

„Peste 85% din clientii nostri sint persoane fizice, iar lucrarile facute pentru institutiile de stat nu depasesc 4% din productia realizata. Nu avem datorii restante cu nimeni, iar fata de stat ne-am achitat toate obligatiile. Cu o echipa de profesionisti cu experienta, Grupul MELCRET doreste sa mearga inainte.

In acest sens, am primit Agrementul Tehnic ca producator de timplarie cu profile «Schuco», unul dintre cele mai performante sisteme din Europa. Programul de dezoltare pe acest an a fost deja realizat, investindu-se peste 8,4 miliarde de lei in utilaje tehnologice.

Timplaria MELCRET este un brand care se intareste si prin certificarea ISO 9001:2001 care este in curs de obtinere", a precizat domnul Corneliu Veliscu.

MELCRET este membru fondator al Patronatului Producatorilor de Timplarie Termoizolanta, organizatie care reuneste peste 200 de producatori, iar domnul Corneliu Veliscui a fost ales membru in Consiliul Director si membru in Comisia Tehnica a Patronatului.