Mai multe trofee de vanatoare ale lui Nicolae Ceausescu vor putea fi admirate incepand cu 4 noiembrie intr-o expozitie temporara a Vivariului din Bacau, sub titlul "Vanat-vanatoare, cunoastere si protectie".

Bacauanii vor putea admira exponate naturalizate de vanat sau trofee de vanatoare, cu medalii de aur. Vor putea fi admirati ursi, caprioare, lupi, jderi, pisici, rasi, bursuci, vulpi, cerbi, cerbi lopatari, capriori, mufloni, capre neagre, iepuri, pasari de balta sau de uscat.

"Cele mai valoroase exponate sunt trofeele oferite de cerbul lopatar, capriorul, ursul, lupul, muflonul si capra neagra" - ne-a declarat Catalin Rang, presedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Bacau. "Unele au fost vanate de Ceausescu pe teritoriul judetului Bacau. El a vanat numai piese valoroase. Nu-si putea permite sa vaneze altceva".

Expozitia este organizata in colaborare de Vivariu (Complexul de {tiintele Naturii "Ion Borcea" Bacau), Catalin Rang, Directia Silvica si Universitatea Bacau. Exponatele sunt, in cea mai mare parte, din colectia Muzeului.

"Sunt sigur ca o asemenea expozitie n-a mai fost facuta in ultimii 10 ani in tara", a subliniat Nicolae Barabas, directorul Complexului Muzeal de {tiintele Naturii "Ion Borcea" Bacau. Exponatele vor fi insotite de informatii legate de vanat si vanatoare.