Ariesul de Turda este unul din cele doua saptaminale locale din Turda. Pina in primavara anului 2003, publicatia apartinea oficial consilierului PSD, Cristian Matei, patron al SC Met Dona, societatea editoare. Dupa aparitia pachetului de legi anticoruptie (L161/2003), Cristian Matei a "vindut" ziarul unei societati din Cluj, Amelco Med SRL. Societatea apartine unui prieten al lui Cristian Matei.

Pina la aceasta data, desi in oras se stia ca Ariesul de Turda "e ziarul lui Matei", nimeni nu a putut proba vreodata acest lucru. TurdaNews, insa, a descoperit ca in Ghidul Presei Romanesti, editat in acest an, la pagina 147 figureaza si saptaminalul Ariesul de Turda. Pe linga alte amanunte legate de publicatia amintita, se mentioneaza si numele directorului general.

Nimeni altul decit... consilierul PSD Cristian Matei. Pina acum, asocierea sa cu saptaminalul Ariesul de Turda nu a putut fi confirmata oficial niciodata! De altfel, consilierul PSD nu a mentionat aceasta functie nici in declaratia de avere, nici in cea de interese. Practic, el a facut un fals in declaratie.

TurdaNews detine copia unui contract incheiat intre Primaria Turda si SC Amelco Med, societatea editoare a saptaminalului Ariesul de Turda, din care reiese fara dubii ca intre cele doua parti exista o relatie contractuala.

De altfel, acest fapt este evident si in ultimul numar al saptaminalului Ariesul de Turda, aparut marti, din care am copiat o parte din pagina 7, unde se regaseste reclama Primariei Turda, alaturi de cea din Cimpia Turzii, unde primar este PSD-istul Ioan Vasinca.

In mod normal, Primaria Turda si toate regiile subordonate trebuie sa rezilieze contractele publicitare cu publicatia unde Cristian Matei este director general. Pentru ca acesta, in calitate de consilier local, nu are voie sa aiba afaceri cu banul public, mai ales ca exista o relatie de subordonare a regiilor fata de Consiliul Local.