Viceprimarul unei comune aflate la 10 km de Bacau a ajuns in spital dupa ce s-a incaierat cu mai multi cetateni care l-au surprins in timp ce rupea afisele electorale.

Martorii incidentului spun ca luni, 7 noiembrie, in jurul orelor 19.00, in fata unui bar din satul Buhoci, a oprit autoturismul viceprimarului comunei, Cristian Istoc. Viceprimarul, insotit de inca patru indivizi, a coborat din masina si s-ar fi indreptat spre gardul lui Ghita Andone, pe care erau lipite trei afise ale PNG.

"Au inceput sa rupa afisele si le-au aruncat pe jos" - a declarat Gheorghe Huma, presedintele interimar al organizatiei PNG din localitate, care se afla in zona. "Unul din oamenii aflati in bar, Mitica Tutuianu, tocmai iesise afara si i-a vazut pe cei cinci cum se cazneau sa dezlipeasca afisele. A strigat la ei si i-a intrebat ce rau le-au facut acestea.

~n acel moment, unul din grupul viceprimarului s-a repezit la el si l-a lovit in nas, Tutuianu prabusindu-se in fata barului. A iesit lumea din bar si s-a iscat o adevarata incaierare. Cu chiu cu vai toti cei cinci au fost urcati in masina viceprimarului, care se pare era beat turta, si a demarat catre Bijghir. Era cat pe ce sa intre intr-o stiva de lemne de la marginea drumului".

Presedintele organizatiei PNG spune ca intre satele Buhoci si Bijghir toate afisele PNG au fost rupte si aruncate in sant.

Viceprimarul s-a internat in spital la miezul noptii

"In jurul orei 7,45, marti, a venit la mine sotia viceprimarului Istoc. Mi-a spus ca acesta nu poate veni la serviciu, deoarece a fost internat in spital dupa miezul noptii, intrucat se simtea rau si urina cu sange. I-ar fi spus doar ca a fost un scandal, ceva cu lipitul unor afise si atat", ne-a declarat primarul comunei, Mihai Antuca.

Potrivit declaratiilor sale, indiferent de faptul ca s-au rupt sau nu afise, asa ceva nu trebuia sa se intample, sa se ajunga la violente. El a solicitat lucratorilor din cadrul Postului de politie Buhoci sa intreprinda o ancheta.

Mitica Tutuianu, cel agresat de viceprimar n-a fost de gasit, nici acasa, nici la spital unde se spunea ca se internase. La spital l-am gasit in schimb de viceprimarul Cristian Istoc, internat in Sectia Urologie a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, cu diagnosticul traumatism hipogastric si hematurie.

Acesta ne-a declarat ca nu-si aminteste nimic, era seara, stie doar ca a fost atacat de niste consateni si atat.