In cursul zilei de ieri, 24 noiembrie, am primit un telefon la redactie din partea unui cetatean care ne informa despre un aspect electoral ilegal practicat de anumite persoane din cadrul formatiunii politice Alianta DA PNL-PD.

Cetateanul ne-a informat ca, la locul sau de munca, s-au prezentat in cursul zilei de marti, 23 noiembrie, in jurul orelor 15, cateva persoane care au coborat dintr-o Dacie si au impartit sacosi cu inscrisurile Aliantei in care se aflau doua pungi de faina, pliante electorale, si un chibrit. Surprinsi de aceste afirmatii, ne-am deplasat la locul indicat de acestia si am stat de vorba cu una dintre persoanele care au primit un astfel de pachet.

Reticent, la inceput, cetateanul care a primit un astfel de „cadou” ne-a aratat cu greu sacosa. Intr-adevar, continutul era acelasi cu cel care ne-a fost indicat de cel care a sunat la redactia ziarului nostru. Omul nostru a fost destul de prudent si dupa ce am reusit sa fotografiem sacosa cu pricina, a pus-o imediat in dulap.

Chiar daca la prima impresie omul parea dispus sa ne ofere amanunte privitoare la provenienta sacosii, din motive lesne de inteles, luat la intrebari, a preferat sa spuna doar atat: „Nu pot sa declar nimic, nu stiu nimic, eu doar am primit sacosa”. Barbatul nu a vrut nici macar sa-si decline identitatea.

Am plecat dezamagiti de acolo dar pe drum cetateanul care ne-a contactat la redactie ne-a lamurit asupra faptelor: „ In timp ce ma aflam in cabina unitatii respective unde lucrez, am zarit o Dacie cu afisul lui Traian Basescu pe parbriz.

Doi cetateni au venit cu o punga, a desfacut-o de curiozitate sa vada ce i-a dat, era un pliant cu Basescu si in punga aceea de plastic avea doua kilograme de faina. Unul din baieti zice: ia ma, poate ai zahar, orez, . Le-a luat baiatul si le-a pus in vestiar......A zis ca erau patru persoane in masina”.

Intreaga actiune s-a petrecut in zona Vadul Olangeriei, o zona marginasa care normal ar fi trebuit sa fie departe de ochii celor interesati de modul in care se desfasoara actuala campanie electorala. Inca o data mass-media se dovedeste mult mai „agera”, ochiul acesteia trecand dincolo de orice bariere. Si toate acestea doar pentru a se afla in slujba cetateanului, a omului de rand.