In urma cu doi ani, Baroi Mirela (24 ani) a disparut de la domiciliul unei cunostinte din Focsani. De atunci nu se mai stie nimic deea. Politia a dat-o in urmarire generala prin Interpol si banuieste ca s-ar fi integrat in MISA

Problemele cu care se confrunta multi dintre locuitorii Brailei sunt banii, saracia si conditiile precare de trai. Multi dintre ei nu mai au siguranta zilei de maine, banala paine a devenit un lux iar despre alte nevoi nu se mai pune problema. In paginile ziarului nostru v-am prezentat diverse cazuri sociale, fiecare cu povestea lui, dar toate au un punct comun: saracia.

Astazi va prezentam cazul Profirei Tudora, o femeie in varsta de 58 de ani a carei poveste este putin diferita. In urma cu cativa anitatal femeii a murit iar mama sa vitrega a vandut locuinta lor din Focsani si a gonit-o de acasa. Ramasa pe drumuri si cu un copil, Profira a apelat la mila unor straini care au gazduit-o la ei o buna perioada de timp.

Pentru ca se descurcau foarte greu cu banii, femeia a fost nevoita sa-si abandoneze copilul intr-un centru de plasament. Dupa cativa ani, fata s-a intors la familia unde locuise cu mama ei si a locuit acolo pana acum doi ani.

Profira se despartise intre timp de sotul ei care actualmente locuieste intr-o cumuna din Dolj si pentru ca nu mai putea sta in casa acelei familii,a venit anul trecut la Braila dar fara fata . O perioada s-a chinuit si a stat prin diverse gazde pana cand si-a luat inima in dinti si s-a dus in audienta la primar pentru a primi o locuinta.

Intelegand situatia disperata a femeii, Anton Lungu i-a repartizat o garsoniera intr-un bloc din zona km-ului 10."Cand am plecat din Focsani mi-am lasat fata la familia unde locuisem. Dupa ce am ajuns la Braila, m-au contactat sa-mi spuna ca Mirela a disparut. Am anuntat Politia si am dat-o in urmarire generala. De doi ani nu stiu nimic de ea.

Cei de la Politie mi-au spus ca banuiesc ca s-ar fi integrat in MISA. O cred in stare de acest lucru deoarece fata mea are grave probleme mentale, cred ca nici ea nu stie ce face" ne-a declarat Profira.

Din cauza greutatilor si a supararii, femeia s-a imbolnavit grav, a fost operata de ulcer perforrat pancreatic si de curand a fost internata la Spitalul de Psihiatrie din Tulghes unde i s-a pus diagnosticul de "tulburare depresiva organica, psihosindrom organic cronic". Fiica ei, Baroi Mirela, este cea mai mare grija acum a femeii.

Ea spera ca, acolo unde este, ii merge bine dar o roaga sa se intoarca acasa. Nici nu stie daca mai traieste. "Daca Mirela va fi gasita, o primesc acasa, e copilul meu, dar cu conditia sa nu faca prostitutie. Eu sunt bolnava, nu am bani de medicamente, nu pot plati de pe urma ei toate pagubele. Politia vine des pe la mine, sa ma intrebe daca fata a mai dat vreun semn de viata" sustine femeia.

Profira Tudorica traiette doar dintr-un ajutor social lunar de 825.000 lei. Acesti bani nu ii ajung pentru medicamentele care au devenit vitale pentru ea. "Eu traiesc numai cu medicamente. Am reusit sa iau ajutorul de lemne dat de Primarie dar nu imi vor ajunge, nu stiu ce voi face. In casa nu am apa calda, iar caldura este insuficienta" ne-a spus Profira.

Acum, cea mai mare durere a femeii este disparitia fiicei ei. Profira spera ca Mirela sa fie in viata, Politia sa o gaseasca si sa aduca acasa. Durerea acestei mame nu poate fi descrisa in cuvinte. Incertitudinea fata de soarta fiicei sale o macina pe zi ce trece. Singura consolare care i-a mai ramas este aceea de a afla macar ca Mirela traieste si ca, totusi, intr-o zi, se va intoarce la mama ei.