Alina Taloescu are 13 ani si este eleva in clasa a VII-la Liceul Georghe Titeica din Drobeta Turnu Severin. Se pare ca fata avea probleme familiale si din aceasta cauza a incercat sa se sinucida. Colegii Alinei spun ca fata nu parea a fi in apele ei inca de dimineata.

Intr-una din pauze, eleva s-a dus in toaleta salii de sport si a incercat sa isi taie venele. Colegii ei au gasit-o pe jos, plangand si aproape lesinata. Tot ei au anuntat Serviciul de Ambulanta, care a sosit de urgenta la fata locului si a transportat eleva la Spitalul de Urgenta din Drobeta Turnu Severin.

“La ora 10 si 5 minute, a fost preluata o fata de 13 ani, eleva la Liceul Gheorghe Titeica. S-a dovedit a fi o incercare de a-si taia venele, insa nu a fost cu finalitate. Pacienta prezentand usoare escoriatii la nivelul mainii stangi” declara dr. Aurelia Veropaeff, directoarea Serviciului de Ambulanta Mehedinti

Profesorii au aflat despre cazul fetei in momentul in care Ambulanta a sosit la fata locului. Intrebati de jurnalisti daca au idee ce s-a intamplat, atat profesorul de sport aflat in sala de sport cat si alti profesori ai scolii au ridicat din umeri.

Motivand ca are ore, Florica Ianculescu, directoarea liceului nu s-a obosit sa afle prea multe despre ce s-a intamplat cu eleva, iar parintii adolescentei au fost anuntati la cateva ore dupa incident. In ciuda declaratiilor colegilor fetei, directoarea sustine ca fata nu a incercat sa se sinucida, iar interventia medicilor de la Ambulanta s-ar fi datorat unor dureri de stomac.

Desi initial a refuzat sa vada in ce stare se afla eleva, la insistentele presei, directoarea s-a sinchisit sa dea cateva telefoane si i s-a confirmat faptul ca aceasta incercase sa se sinucida. In acel moment, directoarea a invocat regulamentul intern al Liceului, si prin urmare, reprezentantii mass-media au fost dati afara din institutie.

Motivul este unul pueril: scoala trebuie sa isi protejeze imaginea.

Speriata de prezenta jurnalistilor, directoarea a anuntat inspectorul general al Inspectoratului Scolar Mehedinti, incercand sa ascunda cele intamplate.

“Eu consider ca nu au nici un drept sa fie aici” spune directoarea liceului, iritata de insistentele jurnalistilor care doreau sa afle detalii despre starea fetei, refuzand orice comunicare cu reprezentantii mass-media.