Intr-un bun sfarsit avem rezultatele finale la Constanta si mandatele distribuite si redistribuite. Concluzionand, la Senat in Constanta, Alianta DA a inregistrat 37,66%, Uniunea PSD+PUR 34,41%, iar PRM 16,84%. La Camera Deputatilor Alianta a intrunit 36,40% din sufragii, Uniunea PSD+PUR 34,08%, iar PRM 15,48%.

Basescu a fost votat de 41,91% dintre constanteni, Nastase a fost preferat de 35,14% si Vadim de 15,02%.

Dupa aflarea acestor rezultate se stiu deja si mandatele in Parlament. La Senat in prima faza au fost desemnati Puiu Hasoti (Alianta DA) si Cristian Diaconescu (Uniunea PSD+PUR). La redistribuire in cea de-a doua faza au mai intrat in calcule Virgil Serbu (Alianta DA) si Dorel Onaca (PRM).

In Camera Deputatilor ne vor reprezenta Laurentiu Mironescu, George Dragomir, Mircea Iustian si Stelian Dutu (Alianta DA), Alexandru Mazare, Corneliu Dida, Eduard Martin (Uniunea PSD+PUR) si Gelil Ezerghep (PRM). Dupa redistribuire au mai fost trimisi in Camera Andrian Mihei (Uniunea PSD+PUR) si Dan Mocanescu (PRM).

Daca tragem linie Alianta DA a obtinut doua mandate de senatori, in timp de Uniunea PSD+PUR doar unul. Si noroc cu redistribuirea si cu pactul lui Voiculescu, altminteri si la Camera Deputatilor, Noua Echipa ar fi fost in inferioritate numerica.

Acum ca am terminat cu scorurile putem reafisa mizeriile expuse in sictir de Uniune pe toate strazile impotriva Aliantei. «Atat a facut, atat merita!» era mesajul atribuit lui Puiu Hasoti si lui Dutu. Era aici vorba de procentele inregistrate la locale, depsre care noi am auzit din diverse surse ca ar fi fost in realitate cu mult mai mari la fiecare dintre ei si mai mici la Mazare.

Dar barfele nu tin loc de adevar si voi face acum apel la constiinta fiecaruia sa analizeze la rece. In orice caz, mesajele sunt acum cu mult mai evidente. Peste 40 de procente a facut Alianta la Constanta, atat merita.