Familia avocatului Gheorghe Efstatiade - Raduc din Tirgu Ocna, detine cu acte un regula un teren aflat pe strada Oituz nr 1, situat in imediata vecinatate a casei sale.

Prin mijloace despre care nu vrem sa amintim, fratele primarului orasului Tirgu Ocna, Iulian Silochi, isi cumpara taman in buricul tirgului, asadar in intravilan, un teren invecinat cu cel al avocatului Efstatiade-Raduc.

Toate bune si frumoase, pina cind, luni, 29 noiembrie, Iulian Silochi a ocupat abuziv suprafata de 125 mp si care apartine de drept si in acte, avocatului Efstatiade - Raduc.

Profitind de faptul ca are spate, Iulian Silochi a demarat constructia unui gard, urmind ca pe viitor, sa separe proprietatile celor doi "vecini", recte Silochi si Raduc, acesta din urma riminind cu buza umflata.

Astfel, la inceputul acestei saptamini, Iulian a trimis in zona un lucrator, surprins de avocatul Raduc in timp ce ridica gardul cu pricina. intrebat ce face, muncitorul I-a raspuns avocatului ca a primit dispozitii de la Iulian Silochi sa ridice gardul, acesta din urma delimitind hotarul intre cele doua terenuri invecinate,

respectiv al familiei Efstatiade - Raduc si a rudei primarului. "Aceasta situatie pare a fi cel putin ciudata, avind in vedere modul in care fratele primarului Stefan Silochi intelege sa devina "latifundiar" peste noapte", a declarat avocatul Gheorghe Efstatiade -Raduc din Tirgu Ocna.

Tot el ne-a mai declarat ca il va actiona in judecata pe fratele primarului, pentru comiterea infractiunii de tulburare de posesie prevazuta de art. 220 Cod Penal. Astfel, luni, 6 noiembrie, av. Raduc va depune la judecatorie plingerea sa cu privire la incalcarea dreptului la proprietate savirsita de Iulian Silochi,

prin ocuparea abuziva a unei suprafete de teren ce-I apartine din mosi-stramosi familiei Efstatiade - Raduc din Tirgu Ocna.

Trebuie spus ca Iulian Silochi a devenit vecinul Raduc in urma unui contract vinzare - cumparare, princ care acesta a cumparat de la un fost vecin de-al avocatului o suprafata de teren de circa 400mp, suprafata care intre timp a mai sporit, stiut fiind faptul ca pamintule rotund.

in loc de concluzie

Se cunosc zeci de cazuri de abuz sau trafic de influenta savirsite de apropiati ai unor primari PSD, atit in judetul Bacau - fief al celor mai crunte abuzuri din Rominia, cit si la nivel de tara. Se cunosc zeci de asemenea cazuri de incalcare a dreptului de proprietate, despre care Constitutia Rominiei spune ca este"sacru si inviolabil",

cum se stiu zeci de povesti despre licitatii trucate, dobindirea peste noapte a titlurilor de proprietate sau obtinerea in buricul tirgului, idiferent cum se numeste acesta, de terenuri "intravilane". Vile cocotate pe terenuri publice, alei de acces public marcate cu garduri si pavate de cei care sfideaza cu ajutorul edililor sefi cetatenii de bun simt.

Dar inca nu se prea cunosc in Rominia cazuri de abuzuri crase sau jafuri pe banii contribuabililor, rezolvate cu demnitate si in spiritul legii de reprezentantii celor pusi sa ne siguranta, indiferent de ce natura ar fi aceasta. Cum nu se cunosc primari sau demnitari decazuti din drepturi pentru ca se dedau la tot felul de mirsavii, care mai de care mai "ochioase".