In numarul trecut al saptamanalului „Atitudinea” prezentam cititorilor nostri, in articolul intitulat „Ionel Pilat si-a tras casa si masina din averea Constantei”, abuzurile facute de catre un angajat „bine cotat” al Primariei Constanta.

Se pare ca respectivul articol a avut ample ecouri in randul cetatenilor urbei noastre, daca este sa ne luam dupa telefoanele primite la redactie, apeluri ce nu faceau altceva decat sa confirme cele scrise de publicatia noastra, venind cu alte exemple la fel de concrete.

Astfel, saga „Pilat, functionarul miliardar” continua si in acest numar cu noi aventuri ale acestui individ greu de saturat.

Poate e mai putin interesanta activitatea sa profesionala care se rezuma la urletele onomatopeice prin care se face inteles de angajati, la amenajarea sistemului de bariere din Mamaia, din cauza carora am ajuns de rusine, si organizarea prafuitului Orasel al Copiilor pe timpul sarbatorilor de iarna.

S-ar putea crede ca atat poate sarmanul, dar cand vine vorba de propria-i persoana isi descopera calitati nebanuite.

Asa cum precizam in numarul 62 al saptamanalului nostru, printre cei afectati de abuzurile puse la cale de Ionel Pilat se numara familia Leu, care a fost evacuata din locuinta in care statea cu chirie, locuinta care a intrat in posesia socrilor lui Ion Pilat, Ion si Maria Burducel

De asemenea, si societatea SC Bon-Ton SRL a avut de suferit din cauza functionarului, aceasta fiind lasata fara magazinul firmei din centrul orasului, mai exact de pe strada Stefan cel Mare, la nr.80.

Pilat a fost candva Pilaf

Cele doua proprietati, apartamentul si magazinul de pe bulevardul Stefan cel Mare, nu sunt altceva decat faramituri in portofoliul imobiliar al lui Pilat, de fapt Pilaf, acesta fiind adevaratul si reprezentativul sau nume, daca este sa tinem cont de spusele unuia dintre persoanele care ne-a sunat la redactie si careia, din motive lesne de inteles, nu o sa-i facem cunoscuta identitatea.

„In studentie stiu ca-l chema Pilaf, motiv pentru care glumeam deseori pe baza acestui fapt. Sa stiti ca si pe atunci era lacom, nu iesea nicaieri ca sa nu cheltuiasca banii. A tintit tot timpul spre o viata de lux, dar fara sa faca prea mult efort”. Acesta ne-a confirmat abuzurile intreprinse de directorul Servicii Publice din cadrul Primariei, Ionel Pilat.

In numele soacrei

Cei care au dorit sa demaste afacerile ilegale in care este implicat Pilat, au tinut sa mentioneze modul in care acesta duce, la ora actuala, un trai care nu putea fi asigurat dintr-un salariu de functionar public.

„Sistematizarea zonei din fata hotelului Perla l-a prins proaspat iesit la pensie si cu putini bani, dar indeajunsi, totusi, pentru a-si cumpara un magazin pe firma „Pisica de mare” inregistrata pe numele socrilor Burducel, magazin pe care il inchiriaza in fiecare vara cu 15.000 de euro unei societati turcesti de alimentatie publica.

Si fiindca Skoda sa si Megan-ul lui fiu-su nu puteau sa stea alandala cand venea sa-si ia chiria de la turci, Pilat a concesionat si ulterior cumparat de la Primarie parcarea aferenta complexului de la Perla, de pe urma careia scoate bani frumosi”, a mai spus unul dintre „prietenii” lui Pilat.

Pilat are si vedere la mare

Dealtfel, individul este cunoscut de o avaritie iesita din comun, taxandu-i si pe cei care faceau doar aprovizionare. „Nici reabilitarea zonei peninsulare nu l-a luat pe nepregatite, reusind sa puna mana, bineinteles ca si de aceasta data tot pe numele socrilor, pe o casa in apropiere de piata Ovidiu, casa care la stadiul actual este evaluata la 200.000 de euro.

Iar prin aprobarea de catre Consiliul Local a construirii noului ansamblu de locuinte din Faleza Nord, pe malul marii, a devenit si fericitul posesor a doua loturi de teren de 400 metri patrati fiecare, unul vanzandu-l, iar cu banii obtinuti isi ridica locuinta pe cel de-al doilea.

Tipul stie ce vrea si se pare ca pana in acest moment si-a dus la indeplinire toate planurile sale de inavutire, chit ca nimic din ceea ce a obtinut nu s-a facut pe cale legala”, a mai spus interlocutorul nostru.

Tata iubitor si sot desavarsit

Ca un adevarat tata iubitor, care este, Ionel Pilat a avut grija si de viitorul fiului sau, Alexandru, absolvent al Universitatii Maritime, care vrea sa calce cu mandrie pe urmele tatalui sau.

„Pilat senior a infiintat pe numele fiului sau o firma de aprovizionare nave, in prisma potentialei treceri a Portului in subordinea Primariei, al carei umil angajat este.

De asemenea, nici sotia sa nu a fost neglijata, acesteia fiindu-i gasita o slujba, pe masura caracterului dificil, doamna Pilat figurand pe statele de plata ale RAEDPP Constanta, ca si contabila, acolo unde se fac si se desfac toate itele ce tin de imobile.

Se pare insa ca femeia a renuntat la respectivul loc de munca, aceasta preferand sa-i contabilizeze proprietatile barbatului sau care a inceput sa le cam piarda sirul.

Daca mai punem la socoteala si apartamentul de trei camere de pe strada Mircea cel Batran, se vede treaba ca functia de director economic pe care a avut-o la TV Neptun, imediat dupa pensionare, i-a prins nesperat si nemeritat de bine fostului ofiter de contrainformatii Ionel Pilat”, in acest mod a incheiat convorbirea cel care a tinut cu tot dinadinsul sa ne dezvaluie cateva dintre

„activitatile” preferate ale lui Pilat sau Pilaf, daca este sa dam crezare spuselor celor care l-au cunoscut inca de acum multi ani.

In loc de incheiere...

Informatiile de mai sus, ne-au fost furnizate de catre unii dintre cei care la un moment dat au avut de-a face cu Ionel Pilat, dar nu au putut fi aduse la cunostinta celui luat in colimator, acesta fiind tot timpul plecat pe teren.

Noi intelegem faptul ca dansul are multe lucrari si afaceri de supravegheat, dar un functionar public ar trebui sa isi rezerve 5 minute din „pretiosul” timp pentru a sta de vorba si cu reprezentantii presei.