Marcel Nadasan, un tepar celebru din Reghin, la numai 23 de ani a inselat mai multe firme din tara.Datoriile pe care le are depasesc suma de 3 miliarde de lei.

Seful Biroului Investigarea Fraudelor din cadrul Politiei Reghin Emil Fiscutean declara: "Anul acesta s-au inregistrat trei plangeri pe numele tanarului reghinean, una dintre acestea fiind deja inaintata Procuraturii Reghin.

"Prima plangere a fost depusa in martie, cand patronul Velmur Reghin l-a reclamat pe Nadasan ca a luat materiale pentru constructii fara sa le achite.Gestionara firmei, Ramona Muresan spune "a luat marfa foarte multa de la noi, a platit pe parcurs, dar a ramas o datorie de 26 de milioane de lei si l-am dat in judecata.

" Conform dosarului cu numarul 226/ D din 14 august, Concord Consalexa din Targu Mures a fost inselata prin aceeasi metoda cu 199 de milioane de lei.Ultima plangere din Reghin a fost facuta in urma cu o luna, venind din partea Lukoil Dawnstream SRL din Bucuresti, sucursala Cluj, statia Reghin.

Aceeasi modalitate si aici, Marcel Nadasan a cumparat marfa in valoare de 57 de milioane de lei, uitand sa plateasca.Letea Bacau, fara 1,2 miliardeCea mai mare "teapa" a luat-o cunoscuta fabrica de hartie, Letea Bacau, care a apartinut fostului primar, Dumitru Sechelariu.

Societatea bacauana a fost pagubita cu peste 1,2 miliarde lei. Intelegerea prevedea ca in schimbul hartiei pe care o lua de la Letea, Marcel Nadasan sa compenseze cu lemn. De anul trecut reghineanul nu si-a achitat datoria, iar fabrica nu a vazut nici lemnul, nici banii.

Jurista fabricii, Veronica Ostriceanu, a declarat ca datoria pe care o are Nadasan se cifreaza la peste 1,2 miliarde. Potrivit acesteia, dosarul aceastei cauze este deja la procuratura. "Am fost in Reghin si am vorbit si cu mama lui, care ne-a promis solemn ca datoria ii va fi achitata, dar nimic, nu s-a tinut de cuvant", a mai declarat Veronica Ostriceanu.

Masina nabadaioasaPentru ca ii placea la nebunie o masina americana, un Chevrolet Camarro, Marcel Nadasan a facut un contract de comodat cu proprietarul. In timp ce era la volanul masinii, tanarul a avut un accident grav, in urma caruia nu a putut sa se deplaseze timp de mai multe luni.

Pentru ca masina a fost zdrobita, Marcel Nadasan a fost obligat sa plateasca contravaloarea autovehiculului dar, din lipsa de bani, nu a reusit. Fostul proprietar, care a preferat sa ramana anonim, a declarat ca nu si-a achitat toata datoria.

"Mai trebuie sa imi dea cateva mii de dolari dar, fiind in imposibilitatea de a-mi achita datoria si pentru ca mi-a fost mila de el, i-am dat pace. Deocamdata!"BMW-ul ultima sansa.

Dupa ce tatal sau, afaceristul Mircea Nadasan, a ramas fara surse de venit, casa si masina, fiul sau a incercat prin mai multe mijloace sa faca rost de bani pentru a trai din nou pe picior mare. Ultima escrocherie este de a redobandi o masina pe care a vandut-o in urma cu cativa ani unui prieten.

Este vorba despre un BMW negru, din anul 1996. Marcel a vandut masina unei cunostinte din Reghin, dar nu au incheiat decat un contract de comodare, fara a intocmi radierea. Noul proprietar a vandut-o si el, iar cel din urma cumparator se pare ca are de suferit. Aceasta deoarece nici el nu a radiat masina.

Cu toate ca in momentul in care Nadasan a vandut masina au existat martori care au vazut ca banii pe autovehicul au fost incasati, acesta vrea sa redobandeasca BMW-ul, dar nu prin mijloace prea ortodoxe. Acesta spune ca masina in cauza este inca in proprietatea lui si ca nu a vandut-o.

Avocatul lui Nadasan, Bogdan Albu, a refuzat sa coopereze pe marginea acestui caz, declarand ca nu poate discuta acest subiect decat in prezenta d-lui Nadasan.Marcel Nadasan este cercetat in stare de libertate. In urma cercetarilor, pentru infractiunea de inselaciune, el risca inchisoarea de la 3 la 15 ani.