Consilierii judeteni au discutat ieri minute in sir problema bugetului si a rectificarilor bugetare din 2004 din cauza modului arbitrar in care Guvernul a acordat diferite sume de bani catre unele unitati administrative.

Cele vizate sunt exact cele unde sunt primari PSD si PUR, care au primit prin hotarari de guvern sume de bani cu destinatie directa.

„V-as ruga sa-l chemati si pe prefectul de Sibiu sa vina la aceste sedinte ca sa asiste si el la aceste discutii si sa ne dea niste explicatii legat de unele decizii ale guvernului. Inainte de alegeri au dat bani de la Guvern numai in cele 41 de localitati unde a avut Uniunea reprezentare.

Eu cred ca nu este corect. Daca prefectul nu va veni sa ne explice de ce se intampla acest lucru eu si colegii mei din Alianta ne vom da demisiile. in urma cu doua luni s-au acordat printr-o ordonanta 20 de miliarde Sibiului.

Prefectul si-a permis sa treaca peste consultarea noastra sa scoata de pe lista trei localitati: Sibiul, Şelimbarul si Mediasul. Pe 30 noiembrie se aloca din nou Sibiului 20 de miliarde, printr-o hotarare de Guvern.

Am descoperit o impartire a lor discriminatorie din partea prefectului, care a acordat banii la 46 de unitati administrative din care 41 ai primari PSD sau PUR.”, a declarat Grigore Popescu, seful comisiei economice din Consiliul Judetean.

Reprezentantul Aliantei a declarat ieri ca acesta este un semn clar de influentare politica a primarilor din localitatile respective inainte alegerilor generale.

Astfel localitatile unde sunt primari de alta coloratura decat a Uniunii au primit 3,5 din banii virati catre unitatile administrative din judetul Sibiu.