"Coruptie la UMF" este titlul e-mailului care a impiedicat conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie sa se pregateasca de sarbatorile de iarna.

Un student anonim, care s-a recomandat a fi in anul VI, a trimis MEC un e-mail in care semnala multe dintre arhicunoscutele probleme ale UMF Targu Mures, ca lipsa materialelor pentru lucrarile practice si stagii. Studentul anonim face referire clara la disciplina Medicina Dentara, prezentand situatia jalnica din clinicile de profil.

Acesta da exemplu scaunele stomatologice pe care se lucreaza, putine si neutilate. Acesta mai acuza lipsa materialelor, care ar trebui folosite de studenti pentru a lucra conform standardelor meseriei, materialele care ar ajunge direct in cabinetele private ale medicilor si nicidecum la studenti.

Alta acuzatie extrem de grava se refera direct la ultimul control necesar pentru reacreditarea facultatii, cand dulapurile pentru materiale s-au umplut subit, cu observatia ca studenti nu au avut voie sa le desigileze, fiind acolo pe post de bibelouri.

"Prenumele Romaniei"Printre greselile de exprimare ale autorului enumeram dorinta acestuia ca "prenumele Romaniei" sa creasca prin acreditarea UMF Targu Mures de catre UE.

Spre sfarsitul e-mailului, acesta prezinta acreditarea UMF ca fiind una dintre solutiile pentru a obtine mai multi bani, "bani care avem nevoie", prin inscrierea a cat mai multi studenti straini.

Tinand cont de faptul ca e-mailul a fost redactat de un student in anul VI, greselile de exprimare din continut conduc catre posibilitatea ca acesta sa fie scris de un student al sectiei maghiare. Totusi, este posibil ca aceste greseli sa fie intentionate.

In orice caz, tinand cont de faptul ca un an, la specialitatea Medicina Dentara, numara aproximativ 70 de studenti, s-ar putea ca autorul sa fie usor de descoperit.Contatat telefonic, prof. dr.

Sorin Popsor, decanul Facultatii de Medicina Dentara, a apreciat ca este de datoria cadrelor didactice sa analizeze situatia, urmand ca saptamana viitoare sa ofere un raspuns presei. In ceea ce il priveste pe prof. dr. Constantin Copotoiu, acesta a declarat: "Momentan sunt intr-o sedinta.

Despre subiectul care va intereseaza nu pot vorbi la telefon, ci alta data, personal."