Printre ultimele acte normative emise de fostul Guvern se numara Hotararea nr. 2451, emisa chiar pe 28 decembrie 2004.

Hotelul Parc, impreuna cu bunurile si dotarile aferente acestuia, proprietate privata a statului-din administrarea Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat a fost dat in administrare Ministerului Culturii si Cultelor.

Hotelul Parc s-a aflat pana in 1998 in administrarea Consiliului Judetean Mures, insa din 2002 a fost transferat in patrimoniul RA-APPS, Sucursala Predeal. Dupa o scurta perioada, Hotelul Parc a fost pasat altui stapan, si anume RA-APPS Olanesti.

In ultimii ani, conducerea Consiliului Judetean Mures a initiat demersuri repetate prin care Hotelul Parc sa fie transferat in patrimoniul judetului, fara a avea insa succes. Beneficiarul noii decizii emise de guvern este Patriarhia Romana, spatiul fiind cedat Arhiepiscopiei Ordodoxe Romane din Alba Iulia.

Explicatia RA-PPS Olanesti nu am putut s-o aflam, directoarea Mihaela Mocanu fiind in concediu maternal iar directorul adjunct se afla intr-o delegatie unde mobilul nu are semnal. La Timisoara. Ca secretara a dat din noul cu stangu-n dreptu', spunand apoi ca nu cunoaste numarul nou de mobil al directorului adjunct conteaza mai putin.

Arhiepiscopia Ortodoxa de la Alba Iulia, sustine ca transferul este o mutare benefica pentru Parohia Mures. Credinciosii vor putea intra in dialog cu Inalt Preasfintitul Andrei, care va petrece saptamanal doua zile in judetul Mures si va avea aici un birou.

De asemenea, chiar daca nu a fost luata inca o decizie finala, aici vor fi amenajate spatii administrative necesare eficientizarii activitatii de aici, un punct de vanzare pentru carti si icoane, tot aici se vor desfasura diversele reuniuni ai reprezentantilor Bisericii.

Preluarea va aduce Arhiepiscopiei de Alba, hotelul, restaurant si terenul aferent, o suprafata de 2.841 metri patrati. Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei si consilierul ce se ocupa de personal, nu a putut da lamuriri cu privire la soarta viitorului spatiu.

Potrivit Hotararii de Guvern, "personalul se considera transferat cu data preluarii bunurilor de catre Patriarhia Romana-Arhiepiscopia Ordodoxa de Alba Iulia". "Nu s-a luat inca o decizie, nu stim exact daca vom mentine actualul profil de activitate.

Am solicitat mai de mult aceast spatiu, si pentru alte activitati ale Eparhiei", ne-a declarat Petre Onisor, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei de Alba Iulia. Nici consilierul economic, nu a putut da lamuriri supliemntare. "Am discutat chiar astazi situatia (n.r. ieri) in sedinta biroului comisiei permanente.

Era nevoie de un spatiu al Arhiepiscopiei in Targu Mures, jumatate din activitati desfasurandu-se aici. Ne vom deplasa cam intr-o saptamana sa facem o evaluare, impreuna cu o comisie de experti juristi si economisti.

S-ar putea sa pastram si o parte a activitatilor care se desfasoara acum", ne-a declarat Ioan Rosca, consilier economic al Arhiepiscopiei de Alba Iulia. Decizia are si binecuvantarea Protopopului muresean Gheorghe Sincan. "Ne bucuram din toata inima pentru aceasta decizie. IPS Andrei va fi mai aproape de credinciosi.

Este o decizie benefica, Biserica nu a primit multe proprietati din multe motive", declara Gheorghe Sincan.Decizia nemultumeste insa administratia locala. Problema nu este acordarea acestui spatiu Bisericii, ci criza de spatii pentru serviciile descentralizate. Conducerea Consiliului Judetean vrea acum revocarea deciziei.

"Personal sunt indignata pentru aceasta decizie. Nu pentru ca imobilul ar fi fost dat Bisericii, dar exista o adevarata criza de spatii pentru serviiciile descentralizate. In conditiile in care ne desfasuram activitatea inghesuiti si noi si cei care lucreaza in Prefectura, este o decizie care ma nemultumeste profound.

In plus, era mare nevoie de o casa de oaspeti, unde sa cazam delegatiile. Cheltuim mult mai mult pentru astfel de activitati. Am discutat telefonic cu noua conducere la nivel guvernamental, pentru a gasi calea legala de a revoca aceasta decizie", ne-a declarat presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita. Angajatii hotelului sunt si ei pe ganduri.

Nu au primit detalii, le asteapta cam intr-o saptamana. Nu exista sef al complexului, persoana care se ocupa de administrare nu a vrut sa-si dea numele si ne-a explicat ca nu cunoaste detalii.

Pentru necunoscatori, Hotelul Parc dispune de urmatoarele dotari si facilitati: 106 locuri de cazare in apartamente, camere duble, clientii avand acces la restaurant, bar de zi, parcare, sala de conferinte, dus, cada, tv, acceptand si animale de casPreluarea efectiva ar trebui sa se faca, in cazul in care H.G.

2451 nu este revocata, pe 30 ianuarie 2005.