In 2004, activitatea de baza din Oil Terminal Constanta a crescut cu aproximativ 8,5%, ceea ce s-a materializat intr-un plus de peste 1,5 milioane tone de titei, produse petroliere si petrochimice lichide descarcate, depozitate si apoi expediate in/din rezervoarele societatii.

Despre activitatea societatii, Doru Lutac, sef Departament Calitate-Mediu, ne-a declarat ca „este direct legata de cea a industriei petrochimice romanesti, astfel ca cifrele ne indica de fapt o functionare mai intensa a economiei romanesti in 2004“.

In ce priveste Departamentul Calitate-Mediu din cadrul Oil Terminal, acesta isi propune pentru anul in curs sa realizeze obiective care de altfel constituie si menirea sa, si anume imbunatatirea calitatii intregii activitati prestate de catre societate pentru a mari gradul de incredere al clientilor in serviciile

societatii. „Vizam in acest context si acreditarea laboratorului ca parte a infrastructurii societatii noastre. Valorile care stau la baza activitatii acestui departament sunt cele validate deja de activitatea de pana acum, si anume competenta, seriozitatea si adaptabilitatea“, a mai completat Lutac.

Pentru anul 2005 Oil Terminal Constanta anticipeaza un profit brut de 40,7 miliarde de lei, cu 35,7% mai mare decat valoarea estimata pentru anul trecut, in timp ce veniturile companiei ar putea consemna o crestere de peste 18%, pana la 1.168 miliarde lei, potrivit unui raport al societatii.

In ceea ce priveste cheltuielile totale, compania anticipeaza o valoare de 1.124 miliarde de lei. Anul acesta, compania va aloca 177 miliarde de lei pentru investitii, in timp ce anul trecut nivelul investitiilor a fost stabilit la aproape 100 de miliarde de lei.

La sfarsitul lunii decembrie, proiectul de buget de venituri si cheltuieli a fost avizat de catre Adunarea Ordinara a Actionarilor societatii. Proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii Ministerului Economiei, iar, ulterior, tuturor actionarilor.

Dupa afirmatiile lui Lutac, AGA va aprova proiectul de buget, cel mai probabil, spre sfarsitul lunii martie.

Oil Terminal este o societate comerciala de interes strategic care opereaza rezervoarele, conductele de transport a titeiului si a produselor petroliere, statiile de pompare si alte instalatii aferente livrarilor de produse petroliere in porturile de la Marea Neagra.

Conform declaratiilor lui Lutac, principalul actionar al SC Oil Terminal SA este statul roman reprezentat de Ministerul Economiei si Comertului, care detine peste 60% din actiuni, iar dintre actionarii privati, firma Broadhurst Investments Limited, cu mai mult de 10% din actiuni.