Aflat in plina dezvoltare in lume, agroturismul este un alt obiectiv al Directiei de Comert, Turism, Servicii Publice din cadrul Consiliului Judetean Constanta.

Demersurile care se fac pentru promovarea acestor obiective nu ar avea nici un rezultat fara participarea la targurile nationale si internationale, precum si colaborarea cu agentiile de turism din Constanta. „Legatura stabilita cu agentiile de turism, ajutorul pe care ni l-am acordat reciproc in diferite ocazii este foarte important.

Am colaborat cu sefii agentiilor de turism in organizarea unor manifestari la obiectivele turistice, dar am participat activ la incheierea de contracte in favoarea acestora“, a declarat Aurelian Arghir, directorul Directiei de Comert, Turism, Servicii Publice din cadrul Consiliului Judetean Constanta.

In cele sase luni, noua conducere a turismului constantean a adus la cunostinta intentiile sale Autoritatii Nationale pentru Turism. Promovarea obiectivelor nu ar fi putut avea rezultate fara prezenta la targurile de profil din tara si strainatate.

Astfel, punctele de interes turistic au fost facute cunoscute la Targul International din Bucuresti, promovarea fiind extinsa la Londra, unde s-a desfasurat cel mai important targ in domeniu, acesta fiind urmat de Targul de la Shanghai. „In acest demers, primul pas este acela de a ne face cunoscuti, un lucru esential mai ales in turism.

Prin participarile noastre la aceste targuri, am reusit acest lucru. Practic, acestea au fost momentele importante prin care ne-am facut cunoscuti si am stabilit legaturi cu agentii de turism din tara si din strainatate“, a adaugat Arghir.

Pasii parcursi pana acum sunt doar o parte din lungul drum catre destinatia finala. Tocmai de aceea si in 2005 conducerea turismului constantean isi propune proiecte de impact in domeniu. Unul dintre acestea, reabilitarea bailor reci de la Techirghiol este in lucru si se asteapta aprobarea unor fonduri internationale.

In perioada imediat urmatoare, Directia de Turism din cadrul CJC se va concentra mai mult asupra segmentului de agroturism, care „lipseste cu desavarsire in judetul Constanta, desi exista potential turistic, obiective turistice de mare valoare istorica“.