„Orice inceput de an deschide noi drumuri in fata fiecaruia dintre noi. Si pentru mine, 2005 semnifica o noua etapa, deoarece, dupa o atenta cantarire si indelunga chibzuinta, am decis sa ma retrag din viata politica" - a declarat Dumitru Sechelariu.

Cand am devenit presedintele executiv al PNG, am stabilit cu liderii acestui partid cateva principii de baza ale actiunilor viitoare, principii care ar fi dus la cresterea acestui partid si la intrarea sa in Parlament. Din pacate, stilul amatoristic si lipsa de maturitate politica care au caracterizat prea multe gesturi ale unor lideri au condus la esec“, ne-a declarat Sechelariu.

Totusi, in judetul Bacau, PNG a obtinut la alegerile generale un scor peste pragul obligatoriu de cinci la suta.

„Vreau sa le multumesc inca o data bacauanilor care au dovedit ca au incredere in Dumitru Sechelariu. Celelalte organizatii din tara au fost incapabile sa atinga acest obiectiv. Nu regret implicarea mea in PNG, regret doar ca s-a irosit o sansa de a aduce ceva nou si benefic in politica romaneasca.

Nu am demisionat din PNG imediat dupa alegeri, deoarece am dorit sa judec la rece toate evenimentele. Acum, insa, am inteles ca acest proiect politic nu mai are nici un viitor in actuala structura“, a adaugat Dumitru Sechelariu.

El ne-a declarat ca prioritare pentru el la aceasta data sunt familia si afacerile. „Eu am fost, cu mult inainte de a ma implica in politica si de a fi primar, un om de afaceri. Inevitabilele restrictii impuse de activitatea unui cetatean ales intr-o functie publica m-au obligat sa ma indepartez de activitatea firmelor mele, a declarat Sechelariu.

"Vreau sa le daruiesc copiilor si sotiei mele acel timp pe care il merita de multi ani, vreau sa ma bucur privindu-mi copiii cum cresc, vreau sa ii ajut sa devina oameni puternici si drepti, vreau sa fiu cu adevarat tatal si sotul unei familii fericite si unite.“

Sechelariu nu respinge in totalitate posibilitatea de a reveni in viata politica romaneasca.

„«Niciodata sa nu spui niciodata» este o expresie pe cat de pragmatica, pe atat de prudenta. De aceea, spun ca in proportie de 99 la suta nu voi mai reveni in viata politica.

De ce nu suta la suta? Mi-am rezervat acel 1 la suta in speranta ca voi trai ziua in care Romania va deveni o tara a realei democratii, in care onestitatea, competenta si inteligenta vor cantari mai mult decat interesele politice. Pana atunci, imi doresc si va doresc o viata linistita si implinita impreuna cu toti cei dragi“, ne-a mai declarat Dumitru Sechelariu.