Noua voce a Romaniei?!?

Proaspatul purtator de cuvant al Guvernului a uitat sa povesteasca presei un amanunt datand din primavara anului 2004. Si anume ca a fost PR-ul Liei Roberts. O stiti, naiva care a candidat din partea statului Nevada la Presedintia Romaniei. Pentru ca nimeni nu mai aminteste de acest episod azi, o face GAZETA.

Oana Marinescu, purtator de cuvant al Guvernului Tariceanu. Ziarist, 28 de ani. Fost consilier in cadrul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, a lucrat in presa scrisa, la doua cotidiane centrale, si vorbeste fluent engleza si franceza. "Are experienta jurnalistica si este un om de comunicare" a laudat-o premierul Tariceanu.

Marinescu a absolvit Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti (cu specializarea limba franceza) si detine un masterat in comunicare politica. Hobby-uri: calatoriile, drumetiile montane, lectura, teatrul si cresterea cainilor.

E destul, s-a uitat ceva? La investire, declaratia lui Marinescu a sunat meserias: "Nu cred ca un Guvern trebuie sa se ascunda, ci dimpotriva sa prezentam transparent lucrurile realizate." Ei bine, asa e.

Asa ca prezentam amanuntul ca Oana Marinescu a fost ofiterul de relatii publice al Liei Roberts, americanca aceea naiva, care a fost invinsa inca inainte de campania electorala de realitatile Romaniei. Oana a fost, propriu-zis, seful de comunicare publica si media al Liei, un fel de sef de campanie.

Cum de a esuat Lia in halul ala, incat atunci cand s-a dat batuta, doar 2 la suta din electorat o mai baga in seama? Poate prin incompetenta staff-ului sau, care n-a reusit sa o promoveze ca lumea. Oana Marinescu se face, probabil, si ea vinovata de asta.

Carpeli care vor costa

Ne aducem aminte cu groaza de o situatie identica, cea in care politologul Dan Pavel s-a trezit (orbit de bani), sfetnic al lui Gigi Becali si candidat la Parlament pe listele PNG. Pentru asta, pretul platit a fost scump: Pavel a iesit, pentru o bucata buna de vreme, din istoria contemporana, iar credibilitatea sa se apropie de zero.

Oana Marinescu a prins insa o alta conjunctura (s-a lipit de PNL prin toamna), si iat-o acum PR al Guvernului. Care guvern mai include si pe ministrul Dobre al transporturilor, acuzat ca a adus minerii la Bucuresti, precum si alti cativa insi banuiti de fapte necurate: Normal ar fi fost ca dupa episodul "Lia", Oana Marinescu sa se retraga o vreme prin presa si sa-si tina ciocul mic.

Nu e indispensabila, doar jurnalisti experti in comunicare exista cu ghiotura, iar Oana noastra nu pare a straluci prin nimic (asa cum am evaluat-o personal, prin vara, la Sighet). Poate doar de faptul ca, asa cum sopteau unii dintre colegii sai, are urechile ascutite si aude (asculta) foarte bine...

E de rau fratilor! Ma tem ca o trupa de incompetenti s-a dat la fund doar ca sa lase locul altora aidoma lor. Va mai aduceti aminte de cei 15 mii de specialisti?