Inca un caz incredibil petrecut in Bacau. Noaptea de 15 spre 16 ianuarie, pentru Sorin Constantin Dobrin, taximetrist la firma de transport TTB din Bacau, era sa fie ultima. Si asta din cauza unui iresponsabil inarmat care, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, a crezut de cuviinta ca poate sa se joace cu viata oamenilor. Iata firul evenimentelor.

Conform raportului politistilor de la Sectia nr. 2 Bacau, in jurul orei 2.05, Florin Silviu Botezatu, aflindu-se la volanul taxiului sau, situat in parcarea de la Stadionul Municipal, primeste o comanda din partea unor clienti care doresc sa ajunga la Piata Centrala.

Peste citeva minute taxiul ajunge la destinatie si constata ca drumul de acces de pe strada Popa Sapca este barat de catre un autoturism Dacia de culoare gri metalizat cu numarul de inmatriculare BC-01-RIS care avea la volan o femeie, Georgeta Pistea. Taximetristul a incercat sa-i explice acesteia ca strada este cu sens unic si ca ea a intrat pe sens interzis.

In acel moment a intervenit sotul acesteia, care a venit la masina plina cu clienti, a armat pistolul si l-a pus la timpla soferului. Din declaratia taximetristului si a clientilor sai, agresorul mirosea puternic a bautura si, pe motiv ca sotiei sale i s-ar fi adus injurii, a amenintat cu pistolul pe conducatorul auto al taxiului.

In acele momente de panica pentru ocupantii taxiului, soferul acestuia a reactionat destul de calm si a alertat prin statie ceilalti taximetristi aflati la acea ora de serviciu. Acestia au raspuns imediat la apelul de urgenta al celui aflat in dificultate si au inconjurat zona cu pricina in mai putin de un minut.

Vazind ca gluma se ingroasa, "pistolarul", pe numele sau Octavian Ciprian Pistea (domiciliat pe strada Logofat Tautu, bl. nr 3, sc. C, ap. 24) s-a urcat la volanul Daciei si a demarat in tromba printre taximetrele care incercau cu disperare sa-i blocheze drumul. Dupa mai multe tentative esuate de a-l imobiliza, taximetristii au trecut la o urmarire ca in filme a agresorului.

Astfel, tinind tot timpul legatura radio au ajuns la domiciliul acestuia, unde, impreuna cu politistii de la Sectia 2, sositi de urgenta, au trecut la imobilizarea acestuia dupa care l-au condus la sectie pentru cercetari. In urma interogarilor care au durat pina la ora 04.00, s-a constatat ca Octavian Ciprian Pistea avea asupra sa un pistol cu gaz si ca l-a amenintat pe taximetrist cu acesta.

Acestuia i s-a pus fiola, iar alcoolemia acestuia depasea cu mull limitele unei "banale" contraventii. Cu alte cuvinte, cu o cantitate de alcool in singe de 1 la mie, Pistea se incadreaza fara doar si poate in categoria infractionalitatii, sau, altfel spus, acesta este caz penal.

I-a fost ridicat permisul in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehiculul pe drumurile publice in conformitate cu prevederile art. 181 punctul 1 din HGR 85/2003. I-a fost ridicat pistolul cu aer comprimat marca Gamo-P23 in vederea cercetarilor.

I s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de folosire a unei arme cu gaz comprimat in locuri si imprejurari in care s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica conform art. 1/1 din legea 61/1991, modif conf. legii 169/2002.

Urmeaza ca organele de ancheta sa se pronunte asupra urmarilor pe care aceasta actiune le va avea asupra celui care a amenintat cu arma un om, practic, nevinovat.