Schimbarea directorilor institutiilor descentralizate constituie pentru clasa politica braileana un subiect destul de agresiv. Fiecare dintre politicienii locali s-au intrecut in afirmatii contradictorii.

Cu privire la acest subiect, primarul municipiului, Constantin Cibu a declarat ca schimbarea sefilor de servicii e treaba Primariei si nu accepta sfaturi din partea nimanui, nici chiar din partea PNL. "Eu nu fac schimbari de dragul schimbarii. La ora actuala sunt multumit de actualii directori. Cel care lucreaza efectiv cu oamenii este primarul.

Niciodata n-am spus ca voi schimba directorii din Primarie. Cei care nu-si fac datoria si sunt incompetenti vor fi schimbati din functie. Noi trebuie sa intelegem ca democratia se bazeaza pe competenta si nu pe apartenenta politica". Primarul a precizat ca la , Oficiul de Cadastru, Geodezie si Cartografie Braila, actualul director, Petre Dragan este un om competent.

"Nu vad de ce as crea niste incurcaturi in conducerea acestei institutii. Am prevazut in bugetul pentru 2005 peste 4 miliarde lei pentru a avea un serviciu cadastral corespunzator. Criteriul schimbarii va fi competenta profesionala" sustine Cibu.

Cu privire la acest subiect, deputatul PD Horia Vasioiu a declarat ca afirmatiile primarului denota faptul ca vrea o colaborare cu PSD din moment ce doreste mentinerea in functii a unor oameni care nu sunt ai Aliantei. "Daca la Braila se va ajunge sa se guverneze cu PSD-ul, PD isi va indeparta toti oamenii din functie indiferent pe ce pozitie se afla acestia.

Noi avem oameni mai competenti pentru a duce la bun sf^rsit programul de guvernare. Sunt si oameni care nu sunt angajati politic. Dar trebuie sa discutam si asupra lor" sustine liderul PD. Referitor la cazul Dragan, Horia Vasioiu a precizat ca acesta a fost si in mandatul 1996-2000 si apoi p^na in 2004 "Trebuie discutata orice persoana si orice functie de conducere.

I-am spus lui Cibu ca ar trebui sa-si puna semne de intrebare vizavi de anumite numiri in mandatul '96-2000 facute de PNL" sustine liderul democrat.