Presedintele organizatiei judetene a Partidului Democrat Braila, Horia Vasioiu a lamurit in cadrul unei conferinte declaratiile diverselor persoanlitati locale adresate membrilor PD.

Referindu-se la PUR, Horia Vasioiu a declarat ca " au aparut in presa tot felul de reactii si ma refer aici la PUR care spune ca nu stiu ce membru al lor ar fi fost victima unui complot facut de Alianta DA la nivelul judetului Braila.

In ceea ce priveste afirmatia lui Gheorghe Chiru, fac precizarea ca nu a fost nici un complot iar PD nu are habar despre faptul ca acea persoana ar fi fost data la o parte dintr-o anumita functie". In opinia liderului democrat, acesti oameni se victimizeaza, printre care si presedintele Consiliului Judetean..

De asemenea, deputatul PD a precizat ca aceste persoane se victimizeaza si referindu-se la presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a adaugat: "Dansul a afirmat ca a aflat si el de un complot pe care-l punem noi la cale vizavi de schimbarea sa din functie.

Odata cu aceasta afirmatie consider ca este imoral ca un presedinte de CJ sa fie ales cu jumatate+1 din voturile consilierilor iar demiterea lui sa se faca cu 2/3. Este un princpiu de drept care trebuie respectat". Totodata, Horia Vasioiu a declarat ca se gandeste sa faca un amendament la lege si presedintele CJ sa fie demis cu jumatate+1 din functie.

" De asemenea Stancu a facut afirmatia ca a fost curtat de PNL si PD pentru a intra in unul din cele doua partide. Nu stiu daca a fost curtat de PNL dar de PD nu" sustine Horia Vasioiu.

In final, deputatul PD s-a oprit la afirmatiile defaimatoare ale primarului Constantin Cibu care a declarat la sfarsitul saptamanii trecute: "In PNL sunt oameni mai instariti si nu vor sa renunte la afacerile lor spre deosebire de PD care sunt mai flamanzi". Indignati de aceste afirmatii, "oamenii au venit la sediu sa ceara explicatii.

Eu m-am intalnit cu primarul Cibu, am lamurit lucrurile si pe aceasta cale solicit ca sa-si ceara public scuze" sustine Horia Vasioiu.