La Consiliul Local ce a avut loc la Mihail Kogalnicenu, cele doua dezbateri de pe ordinea de zi au trecut numai dupa ce tambalaul a fost ca la el acasa. Primarul, marioneta directorului executiv al Primariei, George Ciocoiu, a luat toate problemele asupra sa, fiind tinta tuturor acuzatiilor.

Insa, cu toate acestea, primarul Iosif Muresan a uitat de faptul ca sloganurile din campania electorala nu mai sunt la moda si ca oamenii vor fapte, nu vorbe. Tot taraboiul a pornit de la prezenta in sala a directorului executiv, care a fost elementul disturbator.

Fiind acuzat de catre cetateni de toate relele care se intampla in comuna, acesta a ramas nepasator, poate si datorita faptului ca era protejat de catre politistii prezenti la fata locului pentru a calma spiritele.

Sedinta Consiliului Local de la Mihail Kogalniceanu, inceputa intr-o stare de tensiune din cauza prezentei in numar mare a cetatenilor, s-a transformat in scurt timp intr-un scandal pe cinste. Pe ordinea de zi a sedintei figurau ca proiecte ce urmau a fi votate bugetul pentru venituri si cheltuieli in anul 2005 si proiectul pentru folosirea pajistilor si a pasunilor in comuna.

Pe langa aceste doua probleme care trebuiau rezolvate, membrii Consiliului Local au adaugat pe ordinea de zi si discutiile libere cu cetateni ai comunei. Daca problema pajistilor si pasunilor in Mihail Kogalniceanu a fost votata in unanimitate de catre toti cei 15 membri ai Consiliului Local, dilema s-a ridicat la discutarea bugetului pentru venituri si cheltuieli pe anul 2005.

Cu toate ca primarul a incercat ca in aceasta privinta sa ii intimideze pe membrii Aliantei PNL-PD prin aducerea a cat mai multe persoane in sala, care, culmea, nu erau decat fosti si actuali angajati ai Primariei, bugetul propus de el nu a reusit sa fie votat.

Acesta a trecut de votul consilierilor numai dupa ce anumite amendamente au fost aduse proiectului propus de catre primar, acestea referindu-se la cheltuielile ce urmeaza a fi facute pe parcursul anului 2005.

Primarul de la Kogalniceanu viseaza la Skoda Octavia

Doleantele membrilor Aliantei au fost precizate doar in punctele absurde ale bugetului propus de catre primar, care a exagerat in alocarea unor fonduri nejustificabile pentru anumite sectiuni. Din bugetul local, primarul Muresan doreste, sau cel putin dorea, cumpararea unei masini pentru Primarie, dar nu orice masina, ci o Skoda Octavia. Propunerea primarului a fost pentru suma de 200.000.

000 de lei pe an, aceasta urmand a fi cumparata in leasing, in timp ce consilierii aliantei au optat pentru cumpararea unui autoturism autohton, si anume o Dacia Logan, care va fi platita integral cu suma de numai 250.000.000 de lei.

In privinta invatamantului, singurul amendament al consilierilor PNL-PD s-a referit la reparatiile gradinitelor, pentru care primarul alocase suma de patru miliarde, in timp ce suma votata a fost numai de un miliard.

Pe Muresan nu-l doare de racordarea la apa in localitate

Insa faptul ca primarul doreste masina performanta nu este cea mai mare tampenie, ci dorinta acestuia de a avea stadion este mult mai mult decat aberanta, avand in vedere faptul ca in comuna sistemul de alimentare cu apa si racordare este la pamant.

Initial, primarul a propus acordarea sumei de patru miliarde pentru un stadion si numai trei miliarde la racordarea cu apa, respectiv patru miliarde pentru alimentarea cu apa in comuna. Membrii Consiliului Local din partea Aliantei nu au permis ca acest lucru sa se intample, asa incat, in final, a fost numai 100.000.

000 de lei pentru stadion si opt miliarde, respectiv sapte miliarde pentru alimentarea cu apa si racordarea la gaze. In cele din urma, proiectul de lege a trecut de Consiliul Local cu amendamentele mai sus mentionate, primind opt voturi pentru, sapte impotriva, nici o abtinere nefiind inregistrata.

Cheia acestei reusite a reprezentat-o consilierul local Leonard Trutescu, care cu toate ca este ales ca membru din partea PSD, acesta a inteles problemele vitale ale comunei si a votat pentru bugetul intocmit de catre consilierii PNL-PD.

George Ciocoiu, elementul disturbator

Directorul executiv al Primariei Mihail Kogalniceanu, George Ciocoiu, este de fapt conducatorul comunei si nu primarul, acesta reprezentand doar o marioneta in mana puterii. Tot Ciocoiu a indeplinit la sedinta din seara de 19 ianuarie a.c. si functia de element disturbator.

In timp ce primarul continua sa isi promoveze campania electorala la sapte luni dupa terminarea alegerilor, probabil pentru ca asta a fost invatat sa faca si nimic altceva, directorul executiv a stat cuminte in banca lui, pana cand Caratana Mihai, unul din cei mai mari crescatori de animale din comuna, s-a hotarat sa ia situatia in propriile maini si sa rezolve problema.

Acesta a exprimat concis dorinta tuturor locuitorilor, si anume ca „ciocoismul” sa dispara din comuna si primarul sa fie lasat sa isi faca treaba asa cum trebuie.

Angajatii Primariei, acuzati de furt de motorina

De asemenea, acesta a dat in vileag toti angajatii primariei, care pe langa functiile de sofer pe vola sau pe masina de gunoi, aveau si rolul de a „aduce” mai multa motorina de la statiile peco. Cei doi in cauza, Sorin Dragan si Grecu Marian, sunt acuzati de catre Gabriela Enache de furt de motorina in mod constant.

Aceasta ii acuza pe cei doi ca luau motorina de la statiile peco de o anumita valoare, dar pe langa aceasta, intotdeauna mai aveau in fata un bidon sau poate chiar doua pline cu carburanti. Scandalul iminent care se prevedea a fost oprit de catre lucratorii de politie ai comunei, care au incercat sa aplaneze conflictul.

Cu toate ca pe moment spiritele au fost linistite, conflictul inca mocneste si se pare ca se va sfarsi doar odata cu plecarea lui George Ciocoiu de la Primaria Mihail Kogalniceanu.