Flagrant in comuna Ardeoani

In dimineata zilei de joi, 6 ianuarie, politia bacauana a fost sesizata de Victor Diaconu, primarul comunei Ardeoani, ca pe raza comunei administrate de acesta s-ar afla depozitate cantitati insemnate de produse petroliere.

Imediat, chestorul sef al Inspectoratului Judetean Bacau a trimis in zona un echipaj, care impreuna cu reprezentanti ai politiei locale, au procedat la efectuarea primelor investigatii. Potrivit declaratiilor primarului comunei Ardeoani, Victor Diaconu, rezervoarele se afla pe raza unei ferme din satul Leontinesti, o parte din aceasta ferma apartinind insusi sefului administratiei locale.

Povestea afacerii cu petrol dateaza de citeva luni bune, "artizanul acesteia fiind chiar primarul municipiului Moinesti, Vasile Ailincai", precizeaza Victor Diaconu. "De fapt, lucrurile stau cam asa. Prin luna august, dupa multiple telefoane, am fost vizitat de primarul municipiului Moinesti, Vasile Ailincai.

M-a felicitat, mi-a strins mina, desi in timpul campaniei electorale locale am fost tinta sa si a PSD -ului, incercind prin diverse metode sa ma determine sa renunt la calitatea de membru al PartiduluiDemocrat.

Ailincai mi-a propus sa demarez impreuna cu el o afacere, avind in vedere ca la ferma Leontinesti, aflata in proprietatea mea, s-ar putea aduce niste rezervoare pentru depozitarea unor produse petroliere provenind din zona. Ailincai imi propunea chiar sa primesc aici doua rezervoare a cite 50 tone, contra unei chirii lunare de 20 milioane de lei.

A incercat sa ma lamureasca de necesitatea captusirii cu boltari a silozului aflat la ferma mea si sa-i inchiriez moara, intrucit pozitia acesteia este departe de ochii lumii. A mai incercat sa-mi sugereze ca de partea noastra ar fi chiar comisarul sef adjunct al Politiei Moinesti, Gelu Marginea", a declarat Victor Diaconu.

Tot el mai spune ca, in luna octombrie a vindut o parte din ferma sa unui profesor din Moinesti, pe nume Relu Popovici, acesta preluind citeva active si un teren. Tot in acea perioada, isi aminteste Diaconu, in zona, pe proprietatea lui Popovici, a aparut un rezevor gol, cu o capacitate de 50 de tone.

Pe la sfirsitul lunii noiembrie acest rezervor avea sa se umple cam trei sferturi cu carburant, lucru depistat de seful de post, primarul si viceprimarul comunei Ardeoani. Contactat telefonic si intrebat despre cazul Leontinesti, primarul Vasile Ailincai ne-a declarat: "Nu cunosc despre acest caz. M-am ferit intotdeauna sa stau in zone care ar putea fi catalogate ca fiind de domeniul penalului.

Nu ma simt vinovat cu nimic, nici fata de oameni, nici fata de Dumnezeu, singurul de care ma tem", a declarat Vasile Ailincai. Primarul municipiului Moinesti a mai spus ca starea sanatatii sale nu este prea buna in aceasta perioada, drept pentru care va pleca de luni intr-o statiune, la tratament, pentru a se linisti.

"Ailincai nu este strain de necazurile mele"

Victor Diaconu s-a decis sa rupa tacerea dupa ce aproape 10 luni s-a aflat in centrul atentiei PSD din Moinesti, perioada in care, spune el, "am fost supus celui mai odios tratament de intimidare" de catre politrucii neocomunisti din zona.

Totul a inceput de la decizia luata de catre Victor Diaconu, un important si recunoscut intreprinzator local, de a candida pe listele Partidului Democrat pentru functia de primar al comunei Ardeoani.

"O data cu anuntarea intentiei mele de a candida la alegerile din primavara anului 2004, au inceput necazurile, dupa zeci de telefoane date de Ailincai, presedintele PSD din Moinesti, de a ma lamuri sa trec la social-democrati.

Daca a vazut ca nu reuseste sa ma induplece, a inceput razboiul amenzilor, al amenintarilor cu ridicarea autorizatiei de functionare a discotecii mele aflate pe raza municipiului Moinesti, a intimidarii prin oamenii de ordine. Vasile Ailincai mi-a promis la modul categoric ca se va tine de capul meu pina ma va distruge", a declarat Diaconu.

Tot in perioada alegerilor locale, Vasile Ailincai, profitind de pozitia sa de primar in exercitiu, s-a deplasat la discoteca lui Victor Diaconu, cerindu-i suma de 200 milioane de lei pentru campania electorala a PSD .

Refuzul acestei sume I-a adus lui Diaconu retragerea autorizatiei de functionare a firmei sale, precum si un intreg lant de scenarii, care mai de care mai incriminatorii, materializate in citeva dosare penale.

Atentat la siguranta candidatului PD?

Necazurile pentru Victor Diaconu aveau sa atinga culmea cu putin inainte de cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. "Ma deplasam spre Bucuresti, cind am observat ca masina mea este urmarita de un bus Mercedes care tinea foarte aproape de mine. Orice miscare faceam, bus-ul era in coasta mea.

Pina spre Adjud, de citeva ori mi-a taiat calea, ca la Sascut sa ma conving de faptul ca intr-adevar masina aceea intentiona sa ma buseasca. In acel moment, m-am decis sa ma intorc spre casa, iar in dreptul comunei Cleja, bus-ul respectiv m-a scos de pe acostament si am pierdut controlul masinii", isi aminteste Victor Diaconu.

Dus de urgenta la spitalul din Bacau , cu multiple fracturi la piciorul sting, Diaconu avea sa se izbeasca aici de nepasarea medicilor, precum si intentia acestora de a-i amputa piciorul. "Am stat trei ore pe targa, fara ca cineva sa-mi acorde vreo atentie. Aici m-a uluit indolenta medicului Nafornita, care dorea cu tot dinadinsul sa-mi taie piciorul.

Am inceput sa cred ca totul e bine pus la punct...", isi mai aminteste Diaconu. Speriata de decizia medicilor bacauani, familia primarului Diaconu a solicitat transferul sau la Bucuresti. "Cu chiu cu vai am primit o ambulanta de la spitalul din Moinesti, nicidecum de la cel unde ma aflam internat.

{i fara a mi se asigura insotitor, desi starea sanatatii mele era extrem de grava, am ajuns la Bucuresti, spre uluirea specialistilor de aici". Victor Diaconu a fost operat, nicidecum nu i s-a amputat piciorul, asa cum isi propusese doctorul Nafornita, si remontat rapid si-a continuat campania . "Imi amintesc ca s-a aratat deosebit de mirat Ailincai cind m-a vazut pe picioare.

Chiar m-a intrebat daca mai tin cu PD-ul si daca mi-a amputat piciorul... A incercat iar sa ma racoleze, iar eu i-am raspuns ca merg inainte cu cei care vor putea asana societatea de comunisti.

Eu sunt convins ca accidentul meu nu a fost intimplator, cum de altfel cred ca la Moinesti coruptia, traficul de influenta si amenintarile politice sunt la ele acasa", a mai declarat Vasile Diaconu, primarul comunei Ardeoani.

Afaceri de miliarde s-au derulat la comanda politica pesedista, implicate fiind persoane apropiate primarului din Moinesti, directorul de la Prest Serv, precum si amici de-ai sefului Executivului din localitate. Desi comunitatea moinesteana a stiut si a comentat la timpul respectiv cirdasiile municipalitatii, nici pina acum organele de control nu au intreprins in zona vreo ancheta.

Vindem ieftin, cumparam scump

In luna noiembrie 2004, majoritatea pesedista a Consiliului Local Moinesti a aprobat achizitionarea unei statii de asfalt in valoare de 27 miliarde lei, adica circa 900.000 de euro, situata pe raza localitatii Tescani.

Achizitionarea statiei respective se realiza la acel moment contrar ofertei efectuate de firma Roly Trans SRL, si care propunea un pret de pornire de doar 8 miliarde lei, pentru acelasi obiectiv cu cel de la Tescani.

Fara nici cea mai mica analiza, majoritatea pesedista a Consiliului Local moinestean refuza categoric oferta avansata de Roly Trans, motivind un pret "exagerat vis-ŕ-vis de valoarea reala…".

Care au fost interesele, de ce au considerat consilierii locali ai Puterii de pe atunci oportuna achizitionarea acestei statii de betoane, doar ei pot raspunde, si asta unor organe de ancheta dispuse sa faca lumina in acest caz, mult comentat atunci.

Mai subliniem faptul ca societatea Prest Serv, al carei obiect de activitate include si lucrari asfaltice si al carei actionar direct este chiar Consiliul Local Moinesti, avea in dotare o statie similara. Numai ca statia cu pricina a intrat in proprietatea unei firme fantoma, denumita RIBACA SRL, o societate cu sediul taman la adresa directorului de la Prest Serv, Relu Adam.

Executare silita dubioasa

In baza unor asa-zise prestari de servicii efectuate de firma Ribaca, al carei administrator este Doinita Agavriloaie (persoana apropiata directorului de la Prest Serv daca ar trebui sa luam in calcul ca aceasta administreaza o firma a carei adresa este chiar cea a lui Relu Adam), a avut loc o executare silita, prin care statia de betoane a Consiliului Local moinestean a intrat in proprietatea

societatii Ribaca. Transferul bunurilor de la Prest Serv la Ribaca a avut loc in 20 septembrie 2004, fiind inregistrata la Prest Serv Moinesti in 23 noiembrie 2004, taman cind alesii locali se pregateau sa aprobe achizitionarea "performantei" betoniere de la Tescani, de nu mai putin de 900.000 de euroi.

Ce aritmetica de bun simt ar putea fi aplicata atunci cind este vorba de o societate aflata in slujba municipalitatii, deci a cetatenilor, a celor denumiti pe scurt contribuabili, la Prest Serv Moinesti, intreprindere al carei actionar majoritar este nimeni altul decit Consiliul Local? Poate cei indriduiti sa o faca ar putea elucida misterul in ceea ce priveste legalitatea actelor de transfer al

betonierei de la Prest Serv, daca luam in calcul statutul proprietarului. Sau poate ar putea explica concordanta dintre executarea silita si achizitionarea betonierei de la Tescani.

{i ca cititorii nostri, si nu in ultim rind organele de ancheta sa inteleaga cum stau lucrurile, poate ar trebui sa mai spunem ca, desi majoritatea pesedista a Consiliului Local nu a dorit achizitionarea obiectivului de doar 8 miliarde de lei, ca sa nu mai vorbim de instrainarea betonierei proprii, tot in acea perioada "fara bani", Legislativul local face plati de nu mai putin de 1 miliard si

jumatate. {i nu pentru orice, ci pentru niste pavele de trotuar, executate de cine credeti? Firma Ribaca SRL, societate cu sediul in Str. Zorilor, bl. 19, apt. 6, acolo unde locuieste directorul Prest Serv, Relu Adam…

Afaceri personale cu salariatii de la Prest Serv

Din informatiile pe care le detinem, atit firma de asfalt de la Tescani, cit si firma Ribaca folosesc muncitori platiti de Prest Serv Moinesti. Ar mai trebui adaugat si faptul ca o serie de lucrari specifice au fost efectuate pe raza unor localitati din apropierea Moinestiului de catre firma Ribaca, cu muncitori aflati in evidentele societatii Prest Serv.

De asemenea, mai detinem informatii ca si la statia Pirjol, aflata in proprietatea unui amic bun de-al lui Vasile Ailincai, primarul municipiului Moinesti, activitatea de profil este sustinuta de salariati de la Prest Serv, intreprindere aflata in ograda Consiliului Local.

Interesant este de asemenea si modul in care s-au facut tranzactiile comerciale, atit timp cit AVAB preluase de la Prest Serv creante de peste 30 miliarde lei, reprezentind datoriile firmei Consiliului Local moinestean catre Distrigaz.

{eful Executivului moinestean si slugile sale docile au transformat urbea in ograda proprie. Sub umbrela protectoare a ex-partidului stat, alesii locali moinesteni si-au tras pe spuza lor imobile, firme si au transformat angajatii in slugi. Cei fideli stapinirii au fost rasplatiti cu vilisoare pe masura complicitatii lor.

Spalare de bani prin firma directorului de la Prest Serv

In urma cu citeva zile am demarat in cotidianul nostru un serial prin care incercam sa informam cetatenii municipiului Moinesti despre posibilitatile de a deveni peste noapte proprietari ai unor imobile sau firme, beneficiind de calitatea de ales local.

Serialul pe care l-am demarat zilele acestea scoate la iveala "abilitatea" in ceea ce priveste administrarea treburilor cetatenesti, din pacate nu in folosul celor care te-au votat, ci in interes personal sau de clica.

Protejat de maharii PSD judeteni si dovedind loialitate partidului aflat pina nu demult la putere, Vasile Ailincai, primarul municipiului Moinesti, a profitat de pozitia sa, insusindu-si prin artificii legale de el stiute un teren bine pozitionat, pe care se va ridica in curind frumoasa vila a fiicei sale.

De fapt, in urma cu circa trei ani, Vasile Ailincai a initiat un proiect de hotarire prin care solicita Legislativului local desfiintarea Spitalului de distrofici si transformarea imobilului cu pricina in adapost antitero. Majoritatea pesedista a consilierilor locali au avizat acest proiect de hotarire, dupa care s-a trecut la reabilitarea si amenajarea cladirii conform cu noua destinatie.

Fonduri insemnate, ca sa nu spunem fabuloase, au fost inghitite de aceasta cladire ce se dorea adapost antitero. Dar tinta primarului Ailincai nu era aceasta, ci terenul de dedesubtul adapostului.

Printr-un abuz de putere, cladirea este scoasa apoi din proprietatea Consiliului local - evident, tot in urma unui proiect de hotarire initiat de Executiv si aprobat de alesii locali fideli cauzei partizane - si data in domeniul privat, fiind propusa pentru demolare.

Este interesant faptul ca nici unul dintre alesii locali, chiar daca aveau statutul de membru al PSD , nu s-a intrebat de ce trebuie demolata aceasta cladire, care a inghitit fonduri considerabile pentru a capata calitatea de adapost antitero.

"Cladirea cu pricina era cit se poate de solida si ar fi putut capata o cu totul alta destinatie, ca de exemplu un azil de batrini, locuinte sociale, sau pur si simplu ar fi trebuit sa i se pastreze identitatea ca unitate apartinind Spitalului municipal.

Se pare ca interesul domnului primar a fost unul familial, tinind cont ca aici se va ridica o casa pentru unul dintre copiii sai", a precizat un consilier local moinestean.

Surse din cadrul primariei locale ne-au declarat ca Vasile Ailincai trebuie sa se achite de fiica sa, dupa ce fiului sau i-a asigurat spatele, dindu-i pe tava piata din cartierul Lucacesti, transformata abuziv intr-o faimoasa fabrica de confectii cu parteneriat mixt.

Despre modul in care a lasat Vasile Ailincai cetatenii din cartierul Lucacesti fara piata, obligindu-i pe acestia sa parcurga kilometri buni pina la primul complex agro-alimentar, am mai vorbit. Ca de fapt si despre faimoasa fabrica cu parteneriat mixt, adica romino-strain, partenerii straini dovedindu-se a fi de la… Mizil.

Dar nu acest lucru este important pina la urma, ci maniera prin care Ailincai si-a protejat familia, vitregind locuitorii din cartierul amintit de piata.

Cioclul din Moinesti

Prest Serv, societate aflata in ograda Consiliului Local Moinesti, detinea pina nu demult un magazin de pompe funebre, desfiintat abuziv pe motivul "nerentabilitatii". Cu sprijinul lui Vasile Ailincai, directorul Prest Serv, Relu Adam, un apropiat al primului om al urbei, a deschis pe firma sa, SC Ribaca SRL, un magazin de pompe funebre, care, culmea, este cit se poate de rentabil.

Orice cetatean de bun simt poate pricepe ca, de fapt, s-a dorit ca afacerea cu sicrie sa aduca profit unui individ aflat in clica primarului Ailincai, acesta din urma beneficiind la nevoie de sprijin electoral.

Daca ar fi sa luam in calcul maniera in care conducerea Prest Serv foloseste mina de lucru existenta in evidentele societatii amintite, in scopuri personale sau de grup, afacerea cu sicriele nu ar fi ceva iesit din comun.

Surse credibile din cadrul societatii Prest Serv sustin ca absolut toate prestarile de servicii efectuate de firma Ribaca ce are sediul la adresa directorului Adam, se executa cu muncitori de la Prest Serv. Nu trebuie omis sa spunem ca platile acestor angajati care de fapt lucreaza pe mosia lui Adam se fac din Prest Serv.

Ca sa nu mai vorbim despre materialele si consumabilele folosite de SC Ribaca, care sunt asigurate de Prest Serv, directorul Adam confundind se pare proprietatea Consiliului Local cu cea personala. Este interesant cum nimeni nu a sesizat faptul ca Relu Adam, director la Prest Serv, nu ar fi putut fi in acelasi timp si proprietar la Ribaca, functiile fiind absolut incompatibile.

Nimic nou pentru maharii pesedisti, care si-au tras in curtea lor rafinarii, hoteluri, terenuri, statiuni sau cetatenii care mai de care mai sofisticate.

Cadou pentru confidentialitate

Pentru fidelitate si confidentialitate, contabila sefa de la Prest Serv, cea care stie cum sa adune, sa scada sau sa transfere fondurile din visteria Prest Serv, a primit in buricul tirgului un teren pentru a-si construi un… garaj.

Modalitatea primarului Ailincai este arhicunoscuta: intierea unui proiect de hotarire privind obiectivul vizat spre aprobare, girul majoritatii pesediste a alesilor locali si punerea in posesie a persoanei care a solicitat terenul.

Numai ca Maria Bintu de la Prest Serv a calculat, a socotit, si-a numarat banii si a constatat ca acestia ii ajung pentru a-si ridica ditamai vila, de altfel, cocheta si bine integrata in peisajul urbanistic al municipiului lui Tzara. In fond, toata stima pentru eficienta de care a dat dovada specialistul in cifre si balante contabile, care si-a asigurat o batrinete calda si tihnita.

Achizitii de milioane in folosul clicii

Surse din cadrul societatii Prest Serv ne-au declarat faptul ca directorul Adam avizeaza achizitionarea de piese ce ar trebui casate de la o firma administrata de Eugen Spataru, ales local pesedist, unul din clica Ailincai-Adam & comp.

Astfel, pentru a-i rotunji buzunarele lui Spataru, directorul Adam burduseste magaziile si curtea societatii pe care cu drag si spor o falimenteaza, cu tot gunoiul - piese, utilaje etc. - ce ar trebui aruncat si care nu ar face nici cit o ceapa degerata.

Acestea sunt doar citeva din afacerile prospere ale clanului Ailincai, gestionate de apropiatul Relu Adam si departe de ochii organelor abilitate sa apere proprietatea statului, dezinteresati de instaurarea unui climat normal pe raza municipiului Moinesti.

In episodul de miine veti afla cum a reusit primul cetatean al orasului Moinesti sa duca de nas institutii importante ale statului, iar in episodul de vineri vi-l vom prezenta pe primarul Vasile Ailincai intr-o postura inedita, aceea de Cassanova de Trotus.

{i asta nu pentru ca ne intereseaza viata intima a domniei sale, ci pentru a deconspira maniera mirsava, aceea de a profita de pozitia sa de primar calcind in picioare demnitatea unui femei aflate la ananghie. Pentru linistea cititorilor nostri, mai spunem ca detinem documente si declaratii care sustin articolele noastre, acte ce pot oricind fi consultate de personajele mai sus mentionate.

ARDAF, o afacere profitabila pentru primarul Ailincai

Economist de profesie, deci specialist in adunari si scaderi, primarul municipiului Moinesti a gasit o modalitate rapida si sigura de a-si mai spori averea personala. De data aceasta, a inselat cu acte in regula si sprijinit de "binevoitori", o importanta si prestigioasa firma de asigurari, obtinind pe urma acestui fals o considerabila suma de bani.

Asadar, la sfirsitul lunii septembrie 2004, Vasile Ailincai si-a avariat autoturismul sau, marca BNW, cu numarul de inmatriculare BC-95-AAA. La data respectivului incident, luxosul autoturism nu avea asigurare CASCO. La citeva zile insa de la avariere, Ailincai s-a prezentat la firma de asigurari ARDAF, unde a achitat polita de asigurare.

Surse credibile din anturajul sau sustin ca Vasile Ailincai s-a adresat apoi Politiei din Comanesti, unde i s-a intocmit un proces-verbal de constatare a avariei. In baza acestui document emis de politie, firma de asigurari ARDAF l-a despagubit pe Vasile Ailincai.

Tot pentru avarierea cu pricina, Vasile Ailincai a inaintat Politiei din Moinesti, in data de 1 octombrie 2004, o plingere, in care semnatarul preciza ca avarierea autoturismului s-a produs la domiciliul proprietarului, taman in ziua in care a redactat respectiva plingere.

Persoana importanta, primul cetatean al orasului Moinesti, a fost cit se poate de credibil in fata firmei de asigurari, cit si a politiei din localitate. Astfel, Vasile Ailincai a pus mina pe o importanta suma de bani, apelind la fals, minciuna si relatii, daca tinem cont si de faptul ca a fost ajutat de politisti din Comanesti pentru a-si atinge scopul.

Cadou de 11.000 de euro

Victor Diaconu, primarul comunei Ardeoani, cel care a rupt tacerea dupa o lunga perioada de timp, deconspirind o parte din ilegalitatile comise de seful Executivului moinestean, a deschis se pare lantul cazurilor de coruptie, trafic de influenta si abuz de putere, gestionate in municipiul lui Tzara de catre Vasile Ailincai si apropiatii sai.

Marturisesc faptul ca, de la primul episod al serialului nostru intitulat "Cirdasii dubioase la Moinesti", redactia noastra este asaltata de telefoane, persoane, victime ale sistemului mafiot si de cumetrie condus de catre primarul Vasile Ailincai.

Mai spunem ca la redactie se deplaseaza persoane tocmai de la Moinesti pentru a gasi aici ziare, pentru ca din grija primarului Ailincai acestea dispar en-gross de pe piata, la primele ore ale diminetii. Suntem obisnuiti cu astfel de "tratamente", procedeul fiind folosit si la case mai mari.

Despre rolul pe care Prest Serv ar trebui sa-l aiba in Consiliul Local Moinesti am mai vorbit, cum de alfel si despre afacerile personale ale primarului Ailincai sau ale directorului institutiei mentionate, Relu Adam, si trecute prin contabilitatea Prest Serv, am mai spus.

Probabil, oamenii prind curaj si ne suna, dupa ce vad ca nu detinem chiar toate informatiile legate de ilegalitatile din Prest Serv. Asa s-a intimplat si in cazul cadoulului de 11.000 de Euro, primit in dar pentru "fidelitate", de catre sotul sefei biroului de calcul din cadrul Prest Serv, Isabela Beita.

Astfel, pentru ca Isabela stie cite persoane sunt in evidentele Prest Serv si cite sunt "out sider-i" sau mai precis apropiati ai "casei", sotul sau, Mihai Beita, a primit in dar un autoturism marca Renault Clio din partea directorului Relu Adam. Cit priveste termopanele in tot apartamentul si balconul, facturile lucrarilor mentionate au fot achitate de Prest Serv.

Sportivi platiti de Prest Serv

Relu Adam, directorul Prest Serv, intreprindere aflata in ograda Consiliului Local, este si administratorul Clubului Petrol Moinesti. Grijuliu, Adam a trecut in evidenta Prest Serv 5 jucatori, sportivii figurind ca angajati la aceasta societate.

Pentru a acoperi oala sa nu intre praf, Ailincai si-a angajat fina la Prest Serv, aceasta ocupindu-se strict de evidenta sportivilor de la Clubul Petrol Moinesti.

Daca fina lui Ailincai a reusit sa-si gaseasca loc de munca, nu acelasi lucru se poate spune despre protagonista articolului nostru de miine, careia Ailincai i-a solicitat contra unei angajari o importanta suma de bani, precum si "o anume atentie si gratie feminina"…

Cititorii ziarului nostru au fost frustrati timp de o saptamina de dreptul la informare. Oameni platiti de primarul Vasile Ailincai, asadar personaje din anturajul sau, se prezentau la primele ore ale diminetii la chioscurile de difuzare a presei si cumparau cu bratele ziare, tocmai pentru ca aceia care i-au dat voturile sa nu afle modul in care alesul poporului incalca legea.

Sesizati de moinesteni, ne-am prezentat ieri la primele ore ale diminetii la mai toate chioscurile de ziare de pe raza municipiului si ne-am asezat cuminti la cozile interminabile.

Am avut satisfactia sa constatam ca majoritatea angajatilor de la chioscurile de difuzare a presei, cu exceptia celui din apropierea primariei locale, si-au achitat corect obligatiile de serviciu, oferind cetatenilor ziarul nostru, pina la ultimul exemplar.

"Basic instinct" la Moinesti

Cassanova de Trotus alias Vasile Ailincai din Lucacesti s-a gindit sa se foloseasca de statutul de sef al administratiei locale pentru a intra in gratiile unei femei aflate la ananghie. Inversind rolurile, Ailincai i-a mai cerut femeii si un "buchet de flori" de 1.000 de Euro.

Mita si sex

Nu am fi dorit sa aratam aceasta fata a primarului din Moinesti, daca una din victimile sale nu ar fi depus la Parchetul de pe linga Judecatoria Moinesti o plingere penala. Exista o zicala veche de cind lumea care spune ca "un barbat e dator sa incerce".

Probabil dupa acest proverb vechi s-a ghidat primarul Vasile Ailincai, cind i-a solicitat un pesches gras unei femei, pentru angajarea in administratia locala, facindu-i totodata si o propunere indecenta. Recunoscut de amici ca fiind un curtezan prin definitie, Vasile Ailincai s-a gindit ca nu ar strica sa profite de pozitia sa, aceea de primar.

Astfel, "la 1 septembrie 2003 m-am prezentat la primarul Vasile Ailincai, la invitatia sa, dupa ce solicitasem o angajare in administratia publica locala. Mi-a spus ca ma angajeaza, cu conditia sa-i ofer suma de 1.000 Euro. I-am raspuns afirmativ, asa ca am cerut imprumut de la o cunostinta suma respectiva. Tot in acea zi m-am prezentat in biroul primarului, dupa ce am fost sunata de acesta.

Am numarat banii in fata sa, apoi i-am dat lui Vasile Ailincai", declara femeia in plingerea inaintata la Parchet. Femeia mai declara ca a fost asigurata de angajare, Ailincai promitindu-i femeii in mod solemn ca se va ocupa de suplimentarea organigramei, in acest sens fiind necesara o deplasare la Bucuresti (?!).

Propunere indecenta

La fix o saptamina, primarul o cheama la ordine in biroul sau, unde, dintr-o data, ii marturiseste ca s-a indragostit de ea si ca ar vrea sa-i fie ibovnica, adica "sa intretin relatii sexuale in mod obligatoriu, situatie pe care eu am refuzat-o. Din acel moment, de cite ori se intilnea cu mine, imi spunea ca daca nu accept propunerea lui, ma va da afara", mai declara femeia.

Tot de atunci, femeii a inceput sa-i fie frica. Cum se apropia campania electorala, femeia a decis sa nu reclame acest lucru, tocmai pentru a nu se crede ca face jocurile altcuiva. A asteptat sa se termine campania , apoi s-a decis sa reclame acest lucru, determinata de atitudinea ostila si de amenintarile ca va ramine fara slujba daca va spune intreaga poveste.

Asa a ajuns Vasile Ailincai sa fie cercetat pentru savirsirea infractiunii de luare de mita si hartuire sexuala, fapte prevazute si pedepsite de art. 254 din Codul Penal.

Serialul nostru nu se opreste aici. Urmeaza alte episode picante din activitatea primarului ales din Moinesti. Daca domnia-sa a perceput serialul nostru ca pe o campanie de presa denigratoare, noi spunem ca ne-am facut datoria fata de moinesteni.

Fata de cetatenii de bun simt si la locul lor, multi dintre ei fraieriti, tocmai prin increderea data acestui om care ar trebui sa le reprezinte interesele, si nu doar ale celor din clanul sau. Informam moinestenii ca articolele noastre nu au fost in zadar si ca in cursul diminetii de luni, o parte din personajele care au sustinut demersul nostru sunt invitate la PNA Bucuresti.

In episoadele viitoare veti afla alte cirdasii dirijate de Vasile Ailincai, sprijinit chiar si de actualul presedinte al Consiliului Judetean, care a alocat municipalitatii locale pesediste o importanta suma de bani - recompensa pentru slugarnicia de care a dat dovada in alegeri.

Un fost angajat al Primariei din Moinesti il acuza pe Vasile Ailincai ca isi insuseste o parte din sponsorizari. Sesizarile facute de fostul angajat atit la politie, Parchet, cit si la Curtea de Conturi Bacau, au ramas fara raspuns. Un aport in acest sens l-a avut si ex-presedintele Consiliului Judetean, Neculai Lupu…

Bani negri pentru buzunarele primarului Ailincai

Serialul demarat de cotidianul nostru a stirnit se pare interesul celor care l-au votat pe Vasile Ailincai pentru inca un mandat. Comunitatea locala a ripostat rapid la cele citeva matrapazlicuri pe care cotidianul nostru le-a relatat, cu ajutorul cetatenilor moinesteni.

Astfel, suntem bombardati la redactie cu telefoane, documente si fel de fel de sesizari dintre cele mai interesante, si care demonstreaza ca Vasile Ailincai a actionat ca primar doar in interes propriu si de clan.

Ajutat de maharii din PSD Bacau, Ailincai a reusit sa instaureze la Moinesti un climat ostil respectarii literei si spiritului legii, de teroare vis-ŕ-vis de libertatea de exprimare a cetatenilor, precum si de cirdasie intre administratia locala si diferite institutii ale statului, menite sa apere legea.

In episodul de astazi vom relata moinestenilor modul abject la care a apelat seful Executivului local pentru a-si insusi bani negri proveniti din diverse sponsorizari, destinate sustinerii unor actiuni culturale.

Potrivit declaratiilor si documentelor unui fost inspector comercial, pe nume Costica Bejan, Consiliul municipal a alocat pentru Serbarile Moinestiului Editia 2001, suma de 300 milioane de lei, suma care ar fi fost necesara pentru cheltuielile curente ale evenimentului.

"Tot pentru aceasta editie, Vasile Ailincai a dispus cu de la sine putere, chiar batindu-se cu pumnul in piept, ca toti inspectorii comerciali din primarie sunt obligati sa faca rost de bani de la diversi agenti economici de pe raza municipiului.

Banii adusi de noi urmau a fi folositi la efectuarea unor plaati ale artistilor invitati la manifestarea culturala mentionata", a declarat Costica Bejan, fost inspector comercial la Primaria Moinesti. Asadar, Bejan a obtinut cu acte bauturi alcoolice de la firma moinesteana Bonis, produse in valoare de 5.622.750 lei (factura fiscala FB AAAAAC nr. 8979984/20.09.2001).

"Bauturile respective, constind in vin si votca, au fost consumate de primar si invitatii sai, atit la sediul primariei Moinesti, cit si la Restaurantul Hotel Petrom din localitatea Zemes. Pot sa spun in cunostinta de cauza ca aceasta factura nu a fost prinsa in evidentele contabile ale primariei locale si, din cite stiu, nici platita pina in prezent.

S-au mai strins si bani pentru plata solistelor de muzica populara invitate, acestora dindu-li-se cite 6 milioane de lei, plati facute de Petre Vlase, seful Casei de cultura din Bacau . Acesti bani au provenit din taxele strinse de la comercianti pentru inchirierea spatiului destinat festivalului.

Acesti bani i-am predat primarului in prezenta comisarului sef adjunct Gelu Marginea, pe atunci seful departamentului economic din cadrul politiei municipale, a sefului de post din Comanesti, Mircea Chiriac si a unui subofiter" , a mai declarat Bejan.

Toti cei prezenti la predarea banilor s-au aratat surprinsi de modul cum a efectuat Ailincai platile, fara vreun stat de plata sau vreun alt document justificativ. "Le-am sugerat politistilor sa demareze o ancheta in acest sens, promitindu-le ca le voi furniza documente, dar nici pina in ziua de azi politia nu s-a aratat interesata de acest lucru", a subliniat Bejan.

Consiliul Local a tacut milc

Sponsorizarile din 2000 si 2001 au constituit obiectul de analiza a unui material propus de unul din consilierii locali, la care a fost atasata pentru exemplificare o ciorna care continea situatia financiara a fondurilor ce au sustinut atit editia din 2000 cit si pe cea din 2001 a manifestarii culturale amintite.

Desi s-a incercat de doua ori introducerea pe ordinea de zi a proiectului respectiv, elucidarea cazului legat de sponsorizari a fost oprita de insusi primarul Vasile Ailincai, care a promis ca va analiza personal chestiunea in cauza, "lucru care nu s-a intimplat, din pacate, nici pina astazi", a precizat Costica Bejan.

Bosquito versus Ailincai

La Serbarile Moinestiului editia 2001, s-a iscat un conflict intre reprezentantii trupei Bosquito, invitata in concert, si primarul Vasile Ailincai, care a durat circa 2 ore, sub ochii cetatenilor prezenti la manifestare. Potrivit contractului, Bosquito a solicitat suma de 18 milioane de lei pentru prestatia muzicala.

Ailincai s-a gindit ca ar fi bine sa negocieze ca la piata, propunindu-le suma de 12 milioane de lei, restul intrind in buzunarele sale. Negociatorul sef al conflictului era nimeni altul decit contabilul sef al primariei, Grigore Munteanu. "Pentru acest lucru, si alte multe de acest gen, am sesizat Curtea de Conturi, plingerea mea fiind inregistrata cu nr.

601/12 septembrie 2002, apoi m-am adresat inspectorului Costel Gherasim, discutia cu acesta desfasurindu-se chiar in locatia institutiei amintite. Nici pina azi nu a catadicsit nimeni sa cerceteze aspectele sesizate de mine, cu acte si documente in regula.

Ba mai mult, cel care a influentat ancheta a fost insusi primarul Ailincai, interzicindu-mi accesul in primarie, pe care a transformat-o demult in SRL propriu", a mai declarat Bejan.

Din surse credibile din cadrul Consiliului Local Moinesti, mai spunem ca alesii locali nu au fost instiintati despre asa-zisa ancheta a Curtii de conturi, aflata la degetul mic al primarului Vasile Ailincai, din moment ce a tacut si nu a dat curs sesizarilor. "Intrucit camera de conturi nu a dat curs sesizarilor mele l-am actionat in contencios".

Ailincai sub umbrela influentelor PSD

"Daca am vazut ca nici la Tribunalul Judetean si nici la Curtea de Apel nu am avut cistig de cauza, m-am adresat Inaltei Curti de Justitie si Casatie.

In rapoartele existente la dosar am depistat ca inspectorii de la Curtea de Conturi nu numai ca facusera verificarile la citeva din ilegalitatile comise de Ailincai, ci au trecut cu vederea un caz penal deosebit si legat de anumite plati imense facute catre SC Instalatii SA Onesti.

In decembrie 2001, primarul Ailincai a avizat plata a circa 5 miliarde lei catre firma onesteana Instalatii SA, pentru niste lucrari comandate fara licitatie, efectuate la conducta de gaze de la Albotesti si modernizarea statiei de epurare a apei pentru Prest Serv" , a declarat Bejan.

El mai sustine ca aceste plati s-au facut "in complicitate cu directia de finante publice, lichidindu-se toate conturile, dar lasind in visteria primariei… 5 lei de saminta, intr-unul din conturi. Tot in aceasta perioada Ailincai si-a luat concediul, lansind zvonul ca pleaca intr-o vizita privata in Franta, cu mai multe persoane din anturajul sau.

{i tot in acea perioada, intregul personal bugetar moinestean dependent de administratia locala se aflau in imposibilitatea de a-si ridica salariile pe luna decambrie 2001. Multi dintre acestia isi mai amintesc scandalul de proportie generat de nesabuinta primarului.

Bineinteles ca Vasile Ailincai, care a aparut ca un inger pazitor, a dat vina pe diversi functionari aflati in subordinea sa, intentindu-le acestora cele mai stranii acuze. In acea iarna, extrem de grea, primaria nu avea bani pentru motorina, asa ca am obtinut prin efortul meu o sponsorizare de 500 de carburant, pentru utilajele de deszapezire", isi mai aminteste Bejan.

Epilog

Desi fostul inspector comercial Costica Bejan a sesizat abuzurile si deturnarile de fonduri efectuate in timp de Vasile Ailincai si acolitii sai, atit la politia din localitate, cit si la Parchetul de pe linga Judecatoria din Moinesti, raspunsurile la intrebarile acestuia au ramas si continua sa ramina fara ecou.

"Este interesant modul in care s-au facut audierile, acestea desfasurindu-se la sediul primariei , acolo unde tatic e insusi Ailincai.

Mai subliniez faptul ca asupra mea s-au facut presiuni de catre fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ), Nicolae Lupu si de catre fratele acestuia, Ion Lupu, consilier judetean PSD , seful comisiei de abuzuri din cadrul CJ Bacau, care mi-au sugerat sa renunt la demersul meu" , a declarat fostul inspector al Primariei Moinesti, despre care pina la a deveni incomod, primarul Ailincai se

mindrea ca este "materia cenusie a administratiei locale". Acest lucru nu l-a impiedicat pe Ailincai sa-i ceara acestuia o mita de 1.000 marci germane, adica nu mai putin de 15 milioane lei in 2001 pentru a-si "conserva scaunul de inspector comercial", scaun rivnit de altcineva care ar da si 100 de… dolari.

Marinimosul Ailincai il scutea pe angajatul sau de valuta americana contra celei europene, inca in vigoare pe atunci….

Avantajele de a fi primar

Asa cum va anuntam ieri, fostul sef al Serviciului "Impozite si Taxe" din cadrul Primariei Moinesti s-a decis sa rupa tacerea si sa faca unele dezvaluiri socante vis-ŕ-vis de activitatea primarului Vasile Ailincai, desfasurata in folosul sau si al grupului din care face acesta parte.

Demis abuziv din aceasta functie, fiindca nu a fost in stare sa incaseze in avans impozitele de la agentii economici, pentru a-i plati edilului sef excursia pe malul Senei, ec. Vasile Horoncianu se intreaba si astazi de ce dosarele in care este implicat Vasile Ailincai zac undeva intr-un fiset, fara ca nimeni sa ia atitudine.

Mai spunem ca aproape un an si jumatate i-a trebuit lui Horoncianu sa puna mina pe dosarul sau, care era plimbat de la Curtea de Apel la Tribunalul Judetean si invers...

France , mon amour

Razboiul inegal dintre un primar de municipiu si un biet sef de serviciu din cadrul administratiei locale Moinesti, s-a declansat in 27 decembrie 2002, la scurt timp dupa intoarcerea lui Vasile Ailincai din Franta. Semn ca nu i-a priit in capitala luminilor, acolo unde a fost intr-o excursie privata si de suflet, Vasile Ailincai s-a gindit sa-si puna la incercare subalternii.

Plecarea primarului pe malul Senei a coincis cu lichidarea unui cont al administratiei publice locale, de nu mai putin de 7 miliarde de lei. "Devalizarea cu aproape 7 miliarde de lei a bugetului primariei si care reprezentau cota de impozite si taxe defalcata pe invatamint s-a facut cu sprijinul celor din Trezoreria Moinesti.

Data la care s-a lichidat acest cont a coincis cu perioada in care Ailincai a plecat in excursie in Franta, lasind cadrele didactice si angajatii administratiei locale fara salarii, in prag de sarbatorile de sfirsit de an. Imediat dupa ce a revenit in tara, m-a chemat in biroul sau si mi-a spus sa incasez impozitele de la agentii economici de pe raza municipiului pentru anul 2003, deci in avans.

{i asta pentru ca era amenintat de cei din invatamint cu miscari de protest, datorita faptului ca acestia nu si-au incasat salariile", declara Vasile Horoncianu, fostul sef al Serviciului de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Moinesti.

Cum lucrul acesta era ilegal dupa parerea lui Horoncianu, Vasile Ailincai l-a destituit din functie, motivind ca acesta nu este in stare sa stringa darile de la agentii economici. In realitate, lui Vasile Ailincai ii ardea maseaua, pentru ca trebuia sa acopere gaura pricinuita de excursia in Franta. Odata demis, Horoncianu l-a actionat pe Ailincai in instanta, aceasta dindu-i cistig de cauza.

"Desi stia ca instanta mi-a dat mie cistig de cauza, Ailincai merge pina acolo incit imi desface contractul de munca, pentru faptul ca am lipsit o zi nemotivat de la serviciu. Asta se intimpla in data de 23.04.2002, ziua cind a trebuit sa ma prezint la Bacau, unde aveam proces cu Ailincai", mai declara Vasile Horoncianu.

{i de aceasta data, proaspatul demis l-a actionat in judecata pe Ailincai, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu, cum si de aceasta data a cistigat in instanta. "Timp de aproape 1 an si jumatate dosarul meu era de negasit.

Ba era la Curtea de Apel, ba la Tribunal, si asa am fost plimbat timp de un an si jumatate, aflindu-ma in imposibilitatea de a intra in posesia hotaririi judecatoresti, documentul fiindu-mi necesar in repunerea mea pe post", spune Horoncianu. Excursia bizara a dosarului se pare ca nu a fost straina de persoana primarului din Moinesti.

In fine, Horoncianu a inaintat Primariei locale o adresa, la care a anexat toate documentele care atestau nevinovatia lui, pentru a fi repus pe post. Numai ca, aflat in plina campanie electorala, Ailincai l-a delegat pe secretarul primariei sa se ocupe de treburile urbei.

Ce a urmat: o noua contestatie, de data aceasta, la executarea silita pe care a efectuat-o Horoncianu pentru a-si recupera suma de circa 500 milioane lei si care reprezinta salariile fostului sef al Serviciului de Impozite si Taxe din cei trei ani cit au durat procesele cu Primaria Moinesti.

Mai spunem ca nici pina in prezent Horoncianu nu si-a primit banii ce i se cuvin legal si de care a fost usurat de tartorul din Primaria Moinesti.

Afacerea "Apartamentul"

Desi in treacat am mai tratat problema apartamentelor aflate in spatiul locativ al Primariei moinestene si contributia lui Ailincai la "instrainarea" acestora, instistam acum asupra acestei afaceri profitabile pentru cei din clanul mafiot al intiiului om al urbei.

Profitind de buna-credinta a primarului in exercitiu, Mihai Refec, viceprimarul de pe atunci, nimeni altul decit Vasile Ailincai, a vindut din fondul locativ mai multe apartamente sub pretul stabilit conform legislatiei in vigoare. Vasile Ailincai a semnat fara cel mai mic dubiu in locul lui Refec, ca si cum, pentru el, legea ar fi alta.

Cei care au profitat de astfel de apartamente au fost apropiati ai primarului, care au luat pe nimic apartamente din fondul locativ si pe care apoi le-au vindut la o zi, alegindu-se cu buzunarele pline.

Codrul, frate cu Ailincai

Printr-un lant intreg de ilegalitati, Vasile Ailincai impreuna cu Nicolae Catana, secretarul Consiliului Local Moinesti, Jan Iloaie, fostul sef al serviciului de Urbanism din cadrul Primariei, Petre Dumitru, Huianu Costica, fostul primar din Magiresti, precum si multi altii, care s-au dovedit pina la urma...

niste nume inscrise pe crucile din cimitirul din Magiresti, au pus mina pe 43 ha de padure de brazi, de peste 130 de ani. "O parte din materialul lemnos aferent padurii de la Magiresti a fost valorificat cu sprijinul arabilor de la Agas si transformat printr-o «retea tehnologica» apartinind firmei Diaton Product, societate ce apartine secretarului Consiliului Local, Nicolae Catana.

Desi am sesizat acest lucu, dosarul a stationat la Parchetul moinesean timp de 2 ani, in prezent aflindu-se la IPJ Bacau, in atentia unui anume comisar Moise, dupa ce comisarul Valovatic a fost trecut in rezerva", precizeaza Vasile Horoncianu.

Nimic nu este de mirare in ceea ce priveste ritmul incet al anchetei, cind este vorba de Vasile Ailincai si relatiile de care se bucura acesta. Poate noile miscari din cadrul politiei romine vor aduce normalitatea si aplicarea corecta a legii si in judetul in care exista oameni ca Vasile Ailincai & comp.

Dezinteresul organelor abilitate nu ni se mai pare bizar, cum nu ne mai miram de ce nu s-a intrebat nimeni cum de Primaria Moinesti are in evidentele sale contabile facturi emise de firma Diaton Product SRL, firma secretaului Consiliului Local.

Afacerea "Angajarea"

Vasile Ailincai si-a dat mina ca sef al urbei inca de pe vremea primarului Mihai Refec, cind ocupa locul nr. II in Executivul Local din Moinesti. Interesant este cum, profitind de buna-credinta a primarului Refec, Ailincai invirtea treburile administratiei, de pe urma carora obtinea foloase considerabile.

Astfel, in acea perioada, au fost angajate in cadrul Serviciului Impozite si Taxe, mai multe persoane. Cel direct interesat ca aceste persoane sa devina salariatii Primariei s-a dovedit Vasile Ailincai. "Pintilie Ciobanita, un cunoscut de-al primarului, a reusit sa-si angajeze nepoata, adica pe Georgeta Nistoreanu, dupa ce i-a facut lui Ailincai mai multe lucrari la locuinta personala a acestuia.

Liliana Maciuca a devenit salariata administratiei locale, dupa ce i-a daruit lui Vasile Ailincai, vesnicul preocupat de politica sociala a partidului din care face parte, o importanta suma de bani si niste aur, in timp ce Vasile Bastan i-a adus actualului primar un vitel taiat.

Dorina Rotaru, angajata si ea prin bunavointa primarului, i-a adus acestuia citeva piese de mobilier, sotul acesteia lucrind la o fabrica de mobila. Liliana, fosta secretara a biroului local APR , al carui presedinte a fost Ailincai pina la inregimentarea sa in partidul bidon, este in prezent secretara actualului primar" , a declarat fostul sef al Serviciului Impozite si Taxe, Vasile Horoncianu.

Iata ca, asemenea lui Adrian Nastase, (inca) seful PSD , care a plecat de la Guvern cu tot ce credea ca-i apartine, si Vasile Ailincai a plecat la Primarie cu secretara sa, semn ca in acest partid este o regula.

Dar parca cea mai crasa incalcare a legii a efectuat-o Vasile Ailincai atunci cind a emis si semnat documente in numele fostului sef al Serviciului "Impozite si Taxe", Horoncianu fiind demult demis. Un astfel de document vi-l prezentam in facsimil, el fiind adresat Postului de Politie din comuna Ardeoani.

Desi ziarul nostru a oferit si continua sa ofere cu generozitate spatiu unor articole care demonstreaza coruptia, traficul de influenta, incalcari flagrante ale legii si obstructionarea unor drepturi ale cetatenilor de catre seful Executivului din Moinesti si apropiatii sai, se pare ca organele abilitate (nu) observa sau trateaza cu indiferenta problemele cu care se confrunta locuitorii acestei

zone. Ne-am bucura daca cei in drept sa o faca ar demara in zona o ancheta, pentru a reda unora dintre victimele actualei administratii demnitatea si pentru a instaura la Moinesti un climat de ordine si respect fata de lege.

Pina atunci, continuam demersul nostru in ceea ce priveste informarea corecta si la obiect a cititorilor nostri, promitindu-le in acest sens dezvaluirile socante ale lui Lucian Pintea, un fost apropiat al primarului Ailincai, escrocat de acesta si de un slugoi al sau, pe nume Relu Adam.

Nea Gatej, cum este denumit de localnici primarul Ailincai, a reusit sa se fofileze, impingindu-l pe Pintea sa dea cu subsemnatul la PNA.

Primarul Ailincai poate fi invins!

Spunem asta ca urmare a numeroaselor cazuri relatate de cetatenii municipiului Moinesti si care fac trimitere la iligalitatile comise de primarul in exercitiu, Vasile Ailincai.

La faptul ca administratia locala este implicata in afaceri oneroase si ca nume importante din Executivul local, Politie, Parchet, Consiliul Judetean sau pur si simplu din clanul mafiot al intiiului om al urbei sunt tot mai mult implicate in cazuri de coruptie si trafic de influenta.

Cititorii nostri au putut constata in cele doua saptamini de cind publicam materiale de presa care fac trimitere la activitatea primarului din Moinesti, ca acesta este prezent in tot ce misca in spatiul municipiului in fruntea caruia se afla, si nu numai, controlind si influentind abuziv activitati dintre cele mai variate, de la cele cu specific administrativ-public, social, justitiar si pina la

cele cu specific economic. Singura tinta a primarului Vasile Ailincai este inavutirea sa si a celor servili lui, deziderat de la care fostul activist de partid comunist nu abdica.

Asa cum promiteam simbata, 22 ianuarie, din episodul de astazi veti intelege de ce a luptat la singe Ailincai cu mijloacele specifice PSD , pentru a deveni inca un mandat primarul municipiului Moinesti.

Vasile Ailincai, un baronas PSD al carui portret este unul standard al celor de teapa lui si produs de partidul care pina in decembrie se dorea a fi unic, nu a stirnit pina acum, se pare, atentia PNA.

Slujind unui tel nobil, spunem noi, acela de a informa corect cititorii, continuam seria de dezvaluiri senzationale, personajul nostru de astazi fiind Lucian Pintea, un apropiat de-al primarului din Moinesti, tras in teapa si escrocat de cel care a pretins a fi partenerul pagubitului, convinsi fiind ca pina la urma organele abilitate vor lua atitudine.

Tandem de miliarde

Despre tandemul Ailincai si Adam - directorul SC Prest Serv, societate infiintata de Consiliul Local Moinesti, am tot vorbit. Ca de fapt si despre o parte din cirdasiile si afacerile celor doi, care le-au rotunjit acestora conturile personale, asigurindu-le (cred ei) o batrinete tihnita si fara de griji.

Lucian Pintea, un fost partener de afaceri cu cei doi, a aflat din "Monitorul de Bacau" cum a fost dus de nas de Ailincai si Adam, moment care l-a determinat sa rupa tacerea si sa "ciripeasca" tot ce stie legat de cei doi. "In cursul anului 2002 l-am cunoscut pe Relu Adam, cind i-am prezentat niste oferte cu utilaje aduse de mine din Germania .

La trei zile dupa aceasta, m-a sunat Adam, propunindu-mi o intilnire cu el si primarul Vasile Ailincai. Motivul intilnirii il reprezentau, evident, utilajele aduse din Germania . Ne-am intilnit toti trei, iar Vasile Ailincai mi-a spus, printre altele, sa dau 500 milioane de lei la echipa de fotbal locala (n.r. - presedintele Clubului de fotbal este nimeni altul decit Relu Adam).

L-am refuzat pe Ailincai, spunindu-i acestuia ca nu pot sa dau banii ceruti, dupa care s-a aratat interesat de pretul utilajelor pe care vreau sa le vind si care costau circa 5 miliarde de lei", declara Lucian Pintea. Primarul i-a sugerat apoi, dupa cele declarate de Pintea, sa se puna de comun acord cu Adam in privinta utilajelor.

Asta nu inainte de a-l descoase de-a fir a par pe Pintea, in legatura cu natura afacerilor sale. "I-am spus ca am un contract obtinut de la Consiliul Judetean Bacau, care consta in executarea unui covor asfaltic de 4000 mp, pe portiunea Comanesti - Asau. L-am intrebat si eu la rindul meu, pe Adam, ce afacere are, si mi-a spus ca are o firma de pompe funebre, denumita Ribaca.

Mi-a facut o comanda de doi cilindri, unul pentru Ribaca si un altul pentru Prest Serv. Pentru Prest Serv mi-a facturat 350 milioane de lei, iar pentru Ribaca doar 17 milioane lei", mai declara Pintea. {i tot el mai spune ca, desi utilajele costau la fel, Adam I-a facturat diferit, in contul diferentei de la Ribaca urmind sa-i dea o alta afacere.

"Am ramas surprins de acest lucru, dar am fost asigurat de Ailincai ca atit timp cit el este cine este, sa stau linistit", mai spune Pintea. Cum se apropia campania electorala, Ailincai i-a cerut lui Pintea suma de 10.000 de Euro, pentru care ii va da lucrari dupa ce va fi instalat ca primar.

"Atunci l-am intrebat daca statia de asfalt din cartierul Gazarie este de vinzare si ca ma intereseaza sa o cumpar. Mi-a spus ca apartine Consiliului Local Moinesti si ca nu se poate vinde", isi aminteste Pintea. Crezindu-l om de cuvind pe Ailincai, Pintea a inghitit gogoasa primarului.

Ceea ce nu stia insa Pintea si despre care avea sa afle citind saptamina trecuta "Monitorul", este ca statia cu pricina fusese instrainata si achizitionata de SC Ribaca, firma tovarasului de cirdasii al lui Ailincai, Relu Adam, printr-un lant de ilegalitati.

Amintim cititorilor nostri ca statia proprie de betoane, rivnita de Pintea, a fost trecuta in evidentele firmei Ribaca, pe motivul ca nu era performanta.

Consiliul Local a cumparat-o in schimb pe cea de la Tescani, un aport financiar considerabil avindu-l si actualul presedinte al Consiliului Judetean, care aproba Primariei moinestene bani la rectificarea de buget, ca semn de recunoastere a devotamentului politic al primarului Ailincai fata de superiorii din PSD .

Intrigat la culme de gestul celor doi privind betoniera din Gazarie, Pintea l-a contactat pe Relu Adam. "L-am intrebat cum a fost posibil ca firma lui de morti sa poata cumpara cu 150 de milioane betoniera din Gazarie, cind eu eram decis sa le ofer 1 miliard de lei.

Adam a incercat sa ma convinga ca trebuie sa stam de vorba cu calm in acest sens, iar eu l-am repezit, spunindu-i ca nu mai am ce discuta nici cu el, nici cu Ailincai si ca voi sesiza PNA-ul", precizeaza Pintea.

Cel pagubit de tandemul Ailincai - Adam este decis sa se prezinte zilele acestea la PNA, pentru a demonstra cu documente de ce este in stare seful administratiei locale, cel care este si va fi doar in slujba moinestenilor. "Din cirdasiile cu Ailincai si Adam am pierdut nici mai mult nici mai putin decit 3 miliarde de lei, in bani si bunuri.

Sunt decis sa merg mai departe pentru ca acest om sa dea socoteala, chiar si acolo incit sa arat localitatii de ce este in stare primarul pe care l-a ales", este de parere Pintea.

Cit priveste episodul nostru urmator, va avertizam ca pare a fi rupt din jurnalul vreunui bordel, in care eroul principal este nimeni altul decit cel care, cu banda tricolora si cu "fruntea sus", nu lasa sa-i scape nici o manifestare religioasa cu sobor de preoti si credinciosi de bun-simt.