Una dintre ele o constituie adresa prefectului Danut Culetu, prin care se solicita Consiliului Local fixarea unei date la care va fi eliminata bariera de la intrarea in statiunea Mamaia, data care nu trebuie sa depaseasca ziua de 3 decembrie 2006.

Ca ii convine sau nu, aceasta mult prea discutata taxa – de altfel opera directa a primarului Mazare – va trebui sa dispara. Termenul stabilit prin cerere este unul de bun-simt.

Aceasta inseamna ca o decizie de anulare a ei poate fi adoptata rapid, mai ales ca sumele colectate prin aplicarea ei nu sunt atat de mari incat sa influenteze starea bugetului local. Cererea a fost facuta in conformitate cu jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, art.39 si art.

49 din Tratatul Comunitatii Europene care implica interzicerea aplicarii oricarei prevederi legislative nationale, ce ingradeste posibilitatea de a exercita in mod efectiv libertatea de a presta servicii si libera circulatie a persoanelor. Ca atare, „taxa perceputa in statiunea Mamaia (in conformitate cu prevederile HCLM nr.

78/2004 privind modificarea HCLM nr.208/ 2003), pentru autoturisme care nu au numar de inmatriculare in Municipiul Constanta constituie o bariera in calea liberei circulatii a serviciilor si persoanelor”.

Vizavi de necesitatea eliminarii acestei taxe, prefectul judetului Constanta ne-a declarat ca „in mod normal si logic, acest lucru trebuie facut cat mai repede.

De altfel, toate primariile din judet au fost atentionate si au raspuns pozitiv in legatura cu respectarea libertatii de a presta servicii si libera circulatie a persoanelor“.

„Semnalul pe care il dam noi, ca si constanteni, arata ca trebuie sa ne adaptam cat mai rapid cerintelor Uniunii Europene“, a adaugat Culetu.