Disponibil oricarui consumator de televiziune, DigiTV este bazat pe tehnologie digitala DTH (Direct To Home) si realizeaza conexiunea receptorului TV direct la satelit, printr-o antena si un receptor-decodor.

Dimensiunile antenei sunt mult mai mici in comparatie cu cele clasice, iar receptorul-decodor este activat cu ajutorul unui card personal, primit la abonare. DigiTV se adreseaza, cu precadere, consumatorilor care, din diverse motive, nu au acces la sistemele clasice de distributie a televiziunii.

Pachetele oferite, Baza (28 canale) si Extra (32 canale), includ majoritatea canalelor romanesti, precum si cele mai importante canale educationale si de divertisment straine, traduse in romana.

Clientii pot opta pentru unul dintre abonamente: 6,25 $/luna -pachetul Baza - si 7,95 $/luna - pachetul Extra. Acest al doilea pachet contine pachetul Baza plus alte patru canale.

Marian Tanase, reprezentantul grupului RCS/RDS, ne ofera mai multe amanunte despre acest sistem digital de televiziune: „Deja avem peste 100 de clienti. Sistemul se adreseaza in general localitatilor mici, zonelor rezidentiale, aflate in afara acoperirii retelelor de cablu sau zonelor in care optiunile de programe receptionate sunt reduse“.

In ce priveste echipamentele necesare montarii sistemului, aflam ca acestea sunt furnizate de catre firma. Taxa de activare a cartelei este de 10$, kit-ul de antena – 15$, iar kit-ul decodor – 80$. Marian Tanase ne mai spune ca grupul de firme al carui reprezentant zonal este, a lansat acest sistem si in urma cererilor avute.

„Au venit suficient de multi oameni din localitatile mici unde nu este cablu, si atunci a trebuit sa le oferim o varianta“.

Intrebat daca DigiTV va ajunge sa fie un concurent pentru televiziunea prin cablu, Tanase apreciaza ca este prea putin probabil, pentru ca adresabilitatea serviciului de televiziune prin cablu in marile orase este clara. „Este mult mai comod la bloc sa ai acest sistem de televiziune prin cablu. La case este cu totul altfel.

Segmentele de piata sunt oarecum separate, de aceea s-a si lansat acest serviciu DTH, pentru ca exista un potential de piata.

In principiu, in viitor ele nu se vor contrazice una pe cealalta. DTH este un serviciu complementar, care acopera un anumit segment de piata. In oras va ramane tot sistemul de cablu. Putini vor fi cei care vor renunta in favoarea antenei satelit in oras“, explica in final Tanase.