Asociatia "Cultul Eroilor" filiala Braila se implica in diverse actiuni de caritate. Cu ocazia hramului bisericii "Sf. Antonie cel Mare si Sf. Ioan Casian Romanul", persoane apartinand acestei asociatii au vizitat acest lacas de cult. Biserica in sine se afla in stadiu de constructie, piatra de temelie fiind pusa cu binecuvantarea Patriarhului Teoctist.

Parintele paroh, Tanase Popescu, aflat la o varsta inaintata, desi venit din Eparhia "Dunarii de Jos", considera ca aici este adevarata sa chemare spirituala. "Eu am fost preot ani de zile in Eparhia Dunarii de Jos si am construit acolo biserica cu hramul Sf. Dumitru. Apoi am fost chemat la Bucuresti si am slujit prima data la biserica Sf. Ilie.

Terenul pe care se va construi aceasta biserica(700m) a fost proprietatea mea si l-am donat pentru aceasta cauza nobila. Pe 11 decembrie 1993, Preasfintitul Sebastian a sfintit acest loc, atunci am facut si donatia si a fost montat acest cort. Doresc sa termin si aceasta biserica" ne-a declarat preot paroh Tanase Popescu.

Parintele ne-a marturisit ca nu intamplator a ales cei doi sfinti pentru hramul acestei biserici. "Eu am fost impresionat de activitatea de autodidact a Sfantului Antonie cel Mare. Cat despre Sfantul Ioan Casian pot spune ca m-am oprit la el deoarece eu il pretuiesc pe Episcopul de Galati Casian Craciun si pe deasupra a fost si dobrogean".

Alaturi de el slujeste si un preot mai tanar, Iulian Visoiu al carui frate a realizat proiectul arhitectonic al sfintei biserici. La randul sau, Cristian Deaconu a recunoscut ca au existat piedici in constructia acestei biserici dar " am aranjat diversele aprobari pentru ca aceasta biserica trebuia inceputa de mult timp.

De asemenea, i-am ajutat cu procurarea corturilor de la Comandamentul Logistica a Armatei. Urmeaza sa strangem si fondurile necesare si ca in acest an sa se ridice biserica".

Cu aceasta ocazie membrii Asociatiei "Cultul Eroilor" Braila au tinut sa faca si o slujba de pomenire a tuturor celor cazuti la datorie pe campurile de lupta. Inca o data, aceste persoane au dat dovada de solidaritate si respect fata de inaintasii nostri. Iar construirea acestei biserici reprezinta un lucru demn de admirat si de urmat de catre toti crestinii.