Avertismentul lui Mihalache

Dupa o perioada destul de lunga de tacere, liderii PSD Maramures, mai exact, deputatii Ioan Buda si Dan Mihalache, s-au intalnit cu presa baimareana. Cei doi lideri au fost relaxati, deschisi in declaratii, chiar duri la adresa modului in care se pare ca vor avea loc schimbarile in administratia judetului.

Fostul prefect, Ioan Buda, a tinut sa explice “intamplarea de la Cluj”, subiect fierbinte in cadrul PSD. “Nu am semnat acea declaratie in numele filialei, ci in nume personal… Aaa… ca am venit si le-am explicat colegilor si sa stiti ca au inteles. Nu sunt probleme. Eu am semnat in nume personal si in numele celor care gandesc ca mine.

Si sunt…”, a spus Buda fara a preciza cati sunt cei pe care i-a reprezentat la Cluj. Buda a mai spus ca se fac pregatiri pentru Congresul partidului, ca se vor organiza alegeri in organizatiile locale si, dupa Congres, vor fi alegeri si la nivel de filiala. Referitor la “subiectul Cluj”, Dan Mihalache a explicat, cu harul unui fin analist politic, ca este nevoie de modernizarea PSD.

Mihalache a mai spus ca din punct de vedere personal il vede pe Ioan Rus ca un adevarat lider al pesedistilor ardeleni. Cei doi deputati au birouri parlamentare in Baia Mare, dar si in judet (Buda la Targu Lapus, iar Mihalache va avea un birou la Viseu sau Borsa).

“Respectati legea”!

Legat de evidentele schimbari la nivelul conducerii institutiilor descentralizate, cei doi lideri PSD au cerut ca Alianta D.A. sa respecte legea. “Nu punem in discutie dreptul actualei Puteri de a-si pune oamenii la conducerea institutiilor din teritoriu, dar aceste schimbari trebuie facute conform legii. In Romania anului 2004, este o conditie a integrarii. Nu mai suntem in Romania anului 1996.

Abordarea administratiei cu frenezia mentala a CDR arata ca cei de la Alianta D.A. nu s-au maturizat, nu stiu ce este administratie”, a spus Mihalache. Deputatul PSD a fost dur intr-o declaratie facuta pe o tonalitate... calma. “O somam pe doamna prefect Bondi sa isi ia misiunea in serios. In fisa postului de prefect se spune ca aceasta asigura respectarea legii.

Nu trebuie sa fie un instrument de implementare al algoritmului politic in administratia publica”, a mai spus Mihalache. Deputatul PSD a afirmat ca la nivelul filialei va fi constituit un grup de asistenta juridica pentru a veni in ajutorul celor care vor fi schimbati in mod abuziv din functiile detinute.

Pe de alta parte, preconizatele schimbari vor fi destul de greu de efectuat, multi dintre conducatorii de institutii descentralizate sunt functionari publici, iar statutul acestora face ca schimbarile sa fie greoaie, aproape imposibile. Ramane de vazut cum vor gestiona liderii Aliantei aceasta problema.

Nicolae Teremtus