Telefonul gratuit 983

Braila este beneficiara unei linii telefonice destinate acordarii de ajutor copiilor care se afla in situatii critice, create fie de membrii propriei familii sau de alte persoane.

Acest serviciu telefonic numit simplu "telefonul copilului"(TC), poate fi apelat, conform legii, gratuit la numarul 983. Telefonul copilului isi organizeaza o baza de date cu informatii utile pentru copil si familie din urmatoarele domenii: social ( protectia copilului si a persoanelor cu dizabilitati), medical, educational, politie sau justitie.

Acest serviciu telefonic este deservit de un consilier care prin sfatul sau poate duce la preintampinarea unor situatii de criza in ceea ce priveste viata familiala, dar nu numai.

In Braila este asigurata, la ora actuala, o permanenta a acestui serviciu fapt care permite interventia rapida si totodata benefica in cazurile grave. Pentru eficientizarea acestui gen de telefonie exista o echipa mobila care se deplaseaza in teren pentru evaluare si interventie in cazurile grave.

Echipa este alcatuita din unul dintre consilierii din cadrul TC cu studii superiore socioumane si un politist. In functie de constatarile de la fata locului se dispune solicitarea salvarii sau a procuraturii. De asemenea, toti membrii echipei mobile cat si consilierii care intervin au obligatia de a pastra confidentialitatea fiecarui caz in parte.

Sorina IVAN