Om bogat, om sarac

Saracia si nivelul scazut de trai al multora dintre locuitorii Brailei a devenit o problema foarte cunoscuta si acest lucru reiese si din multitudinea cazurilor sociale prezentate in paginile ziarului nostru. Fiecare poveste are propriul ei sambure de adevar iar simpla discutie cu reporterul le da acestor oameni o speranta de mai bine.

Astazi va prezentam cazul unei femei care, in ciuda greutatilor zilnice cu care se confrunta, nu inceteaza sa spere, macar pentru fetita sa, la un viitor mai bun. Gica Nedelcu(45) ani este un om simplu care, ca multi altii, ia zilnic mancare de la Cantina Sociala. Nu-i este rusine sa recunoasca acest lucru, desi dupa cum ne-a declarat a fost un om cunoscut in oras si avea foarte multi bani.

Desi pare o femeie tanara si in putere, sufletul ei este distrus din pricina necazurilor pe care cu greu le-a facut fata. Problemele femeii au inceput atunci cand, s-a hotarat sa cumpere o casa pe strada Mihail Kogalniceanu nr.31(Islaz) a carei proprietara era Nicolina Parvu(78 ani). Greseala ei a fost ca i-a dat banii batranei fara un act legal semnat si fara chitanta.

Dar, in momentul cand trebuia sa faca actele de vanzare -cumparare, proprietara le-a spus ca a gasit sa vanda casa la altcineva cu un pret mai bun si femeia a fost silita de executorul judecatoresc sa paraseasca imobilul.

"De sapte ani ma judec cu proprietara pentru cele 15 milioane pe care i-am dat dar ea m-a acuzat ca am folosit locuinta ilegal, neavand contract de inchiriere" ne-a declarat Gica. In momentul de fata familia Nedelcu locuieste intr-un imobil nationalizat in Piata G. Enescu nr.3 dar greutatile nu se opresc aici.

Din pricina tuturor problemelor, femeia s-a imbolnavit de nervi si nu-si poate permite tratamentul lunar aferent. Singurele venituri ale lor sunt alocatia fetei si ajutorul social. "Nu stiu ce ne-am fi facut fara mancarea de la Cantina. Eu nu-mi permit sa iau doua paini zilnic, avem bani foarte putini dar ne descurcam asa cum putem. Nici mie nu-mi vine sa cred ca am ajuns in asa hal.

Eu am fost invatata cu foarte multi bani si dintr-o data s-au dus. Singura mea datorie este sa-mi cresc fata, s-o educ asa cum stiu eu mai bine si sa ajunga un om de baza" sustine femeia.

In acest nou caz social v-am prezentat doar o mica parte a problemelor cu care se confrunta acesti "oropsiti" ai sortii. Singurul lucru care le mai ramane acestor oameni este speranta ca intr-o zi se va schimba ceva in bine si pentru ei.

Ada Mihalian