Abonament la ziar, abonament la telefon, abonament la cablul TV. Toate acestea sunt elemente ale cotidianului cu care ne-am obisnuit. In zilele noastre, sistemul pe baza de abonament este rentabil, daca este sa luam in considerare doar cazul telefoanelor mobile, pe care, daca le achizitionezi la pret de abonament, cheltui o suma mult mai mica decat cea aferenta cumpararii unui aparat la „liber”.

Pe acelasi principiu se bazeaza si o firma de detectivi particulari, care ofera un discount substantial daca un client isi face abonament la firma sa. „Pe baza de abonament, oricine poate beneficia de o reducere. Sistemul de abonament este adaptat pentru cerintele fiecaruia.

Daca un client vrea sa angajeze un detectiv 24 din 24, incheie un anumit tip de contract cu noi si se va intocmi un anume tip de abonament. Cel mai ieftin abonament este cel in valoare de 200 de euro, ajungandu-se pana la 1000 de euro, atunci cand se ‹inchiriaza›, ca sa spunem asa, un detectiv pentru toata ziua si toata noaptea”, a declarat reprezentantul firmei respective.

Totodata, acesta a afirmat ca afacerea este dedicata atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, iar tarifele se vor percepe in functie de amploarea proiectului: „Daca este vorba sa urmarim un sot banuit de infidelitate, pretul va fi diferit fata de cel perceput pentru punerea sub urmarire a unui presupus criminal sau evazionist fiscal”.