De ieri, cotidianul „Replica” a inceput sa prezinte afacerile ilegale derulate de clanurile mafiote pe teritoriul judetului Constanta. Inca din numarul trecut, am facut referire la George Bosanceanu, patronul hotelului „Histria”, care-si foloseste proprietatea hoteliera drept paravan pentru afacerile cu prostituate si nu numai.

Insa, acesta incearca sa aiba si o acoperire legala, tinand hotelul deschis si iarna, punand astfel la dispozitia doritorilor camere de hotel, la preturi foarte mici. Pe langa banii pe care ii ia drept chirie a camerelor, acesta are si o intreaga filiera de „fetite“ care presteaza dupa bunul plac al patronului.

Dar sa va prezentam, in detaliu, o parte din ceea ce se intampla in spatele zidurilor vopsite in roz (culoare reprezentativa pentru genul de activitati prestate in interior) ale hotelului „Histria”. La hotelul Histria din Mamaia, pe langa muncitorii si studentii care vin datorita costurilor relativ mici pentru o luna de cazare, prostituatele sunt prezente in fiecare seara.

Acestea stau la parter, in camerele repartizate angatilor hotelului, loc unde si fetele isi atrag clientii, pentru a-si presta serviciile. Cu toate ca din afara pare doar o unitate de cazare, la parterul hotelului, „fetitele“ isi asteapta in fiecare seara potentialii clienti, numai asa putand locui acolo.

In aceasta directie, toti angajatii hotelului sunt angrenati intr-un joc murdar cu trafic de carne vie, de la receptioner, barman si pana la soferul de pe microbuz. Absolut toti stiu si incurajeaza ceea ce se intampla, sub directa si atenta coordonare a patronului, mai precis George Bosanceanu.

Cu toate ca ziua este o liniste mormantala, odata cu venirea serii agitatia este ca la ea acasa, iar clientii doritori de „senzatii tari” incep sa-si faca aparitia la receptia hotelului, putand discuta cu oricine despre ce servicii pot sa primeasca.

Cu toate ca aceste fete stau singure in camera, ele trebuie sa dea raportul in fiecare zi asupra banilor castigati cu o zi inainte, acesti bani revenind in mod direct patronului hotelului, George Bosanceanu.

Prostitutia a devenit o afacere de familie

Dupa ce a observat ca afacerea incepe sa prospere, patronul George Bosanceanu si-a chemat la hotel si rudele, care au raspuns foarte prompt la apel. Asa se face ca la hotel si-a facut aparitia un asa-numit „nea Fane”, care este cumnatul patronului. Dar acest nou personaj nu a venit singur, ci dimpotriva, el si-a adus cu el familia si, pe deasupra, si alte prostituate.

Nu ca nu ar fi fost destule, dar de ce sa nu castige si el un ban din aceasta afacere. La randul lui, „nea Fane“ si-a mai adus un prieten foarte bun, care, aplicand acelasi model, a venit cu familia, dar si cu prostituatele dupa el.

Insa aceste doua personaje noi care se afla la hotel nu isi fac aparitia la parterul hotelului decat ziua, la fel ca si patronul, asta pentru a nu fi banuiti ca ei ar avea vreo treaba cu aceste pustoaice care practica cea mai veche meserie din lume pentru a supravietui.

Cei trei care au un beneficiu implicit de pe seama acestor fete au la randul lor niste subalterni, care, sub pretextul ca sunt diferiti angajati ai hotelului, se ocupa in mod direct de intalnirile fetelor si de banii care acestea ii castiga din prestarea de servicii.

La hotel Histria, preturile difera in functie de timp

Cu toate ca cele mai multe dintre fetele care practica aceasta meserie inca nu au ajuns la varsta majoratului, ele sunt foarte versate in ceea ce priveste tarifele care sa le perceapa, asta cu toate ca nu primesc nici macar jumatate din banii pe care ii castiga. Tocmai de aceea, fetele au un tarif de 400.000 de lei pentru un numar, 800.000 de lei pentru o ora de placeri si 2.500.

000 de lei pentru o noapte intreaga. Cu toate ca preturile sunt destul de ridicate, clientii nu intarzie sa apara, iar fetele mai tot timpul ori sunt plecate, ori sunt in camera cu diferiti clienti. Prostituatele lui George Bosanceanu deja au reusit sa isi faca un renume in oras, toti taximetristii stiind de existenta acestui loc (de aceea si-au facut si un obicei de a informa clientii doritori).

De asemenea, ele sunt contactate si telefonic, fiind chemate in oras pentru diferite petreceri sau pentru ca unii sa isi satisfaca nevoile naturale.

Prostituatele, dotate cu calculatoare

Pentru a avea o gama cat mai variata si mai mare de clienti, patronul hotelului s-a gandit sa le aduca fetelor una din sursa lui de profit, calculatoare, pentru ca acestea sa poata intra pe internet, respectiv in discutie cu diferite persoane.

Cu toate ca pe acestea nu prea le duce capul, s-au adaptat repede la calculatoare si au invatat deja sa isi atraga clientii si prin intermediul tehnologiei computerizate. De asemenea, calculatoarele au fost aduse si pentru a umple timpul liber al angajatilor, care se plictisesc in asteptarea clientilor.

Cu toate ca „fetitele“ considera ca pot pleca in orice moment din aceasta clica de proxeneti, acest lucru nu este deloc pe placul sefilor. Daca intr-o seara se intampla ca una dintre fete sau mai multe sa lipseasca „nemotivat“ de la locul de munca, acestea risca sa nu mai prinda o a doua zi intregi din punct de vedere fizic.

Intr-o seara s-a intamplat ca fetele sa iasa la distractie, intr-un club din Constanta si, desi au plecat cu tot cu peste, s-au intors foarte speriate, crezand ca vor pati ceva. Spre norocul lor, erau la prima abatere...

Jocurile de noroc, si ele prezente la hotel Histria

Pe langa proxenetism, la hotelul Histria se mai practica si jocurile de noroc, care se petrec ori la parter, ori in vreo camera. Jocurile cele mai dese sunt tablele si rummy-ul, care se joaca pe bani grei. Cei care practica aceste jocuri sunt aceiasi proxeneti care, atunci cand nimeresc vreun client amator de jocuri de noroc, il lasa fara nici un ban.

Insa, daca se intampla ca acestia sa piarda bani, devin foarte recalcitranti si vizibil deranjati de acest fapt. Insa, despre alte afaceri ale marii familii de la „Histria”, cat si alti mafioti si clanurile lor din Constanta, respectiv ariile lor de influenta, in numerele viitoare ale cotidianului nostru.