Se vehiculeaza tot mai des ideea de a se impozita veniturile obtinute de catre profesori in urma efectuarii unor ore de predare in particular, cunoscute popular sub denumirea de "meditatii".

Acest lucru este firesc din punct de vedere fiscal, dar raportandu-se la nivelul veniturilor salariale ale cadrelor didactice, pentru acestia, parerile par a fi contrare. In acest spirit, Valeriu Partene, liderul SIB Braila a comentat aceasta idee :" Din cate stiu, nu exista inca nici o astfel de lege la momentul actual. Este doar un zvon si am prefera sa ramana doar atat.

Nu credem ca meditatiile reprezinta o problema deosebita pentru salariatii din invatamant deoarece sunt foarte putine specialitati si la fel de putini oameni care pot da meditatii. La Braila nu sunt multe familii care isi permit sa-si duca proprii copii la meditatii.

Acest mod de a pune problema de urmarire a profesorilor care fac meditatii, a mai fost si inainte de 1989, cand erau "poterasi" pe la colturile blocurilor sa vada daca la domnul profesor care locuieste acolo intra vreun copil pentru meditatii.

In ceea ce ne priveste, suntem convinsi ca bugetul statului nu se va completa cu impozitele care se vor aduna de la profesorii care se vor inscrie legal pentru aceste meditatii.

Credem sincer, ca in momentul de fata, se incearca abaterea atentiei de la problemele grave care sunt acum in sistemul nostru educational, subfinantarea crunta cu care se confrunta invatamantul romanesc.

Regretam ca in toata campania electorala din toamna anului trecut s-au facut niste promisiuni deosebite , cum ar fi dublarea salariilor, un procent de 6% din PIB pentru invatamant, iar acum, domnul ministru Mircea Miclea ne spune intr-un articol aparut in Tribuna Invatamantului ca sindicatele ar trebui sa priceapa faptul ca bugetul invatamantului nu este sac fara fund.

N-a spus nimeni treaba aceasta. Stim care este bugetul invatamantului, dar sunt niste angajamente pe care trebuie sa le indeplinim pana la sfarsitul anului 2006".