Viorel Baciu a murit acum 10 ani, in camp, loc unde a si fost inmormantat. Ce ne-a venit de scriem de el? Simplu, a fost facut vedeta negativa intr-un numar din Steaua Rosie, din vara anului 1975. Am stat putin de vorba cu sotia dansului, Ilona Baciu, care ne-a dat cateva detalii despre ce s-a intamplat la acea vreme.

Viorel Baciu a fost prins ca avea la domiciliu, respectiv in camara, nu mai putin de 34... sticle de ulei si 26 de kg de zahar. Nimic deosebit pentru zilele noastre, dar atunci pentru aceasta "in-fractiune" puteai sa mergi direct la Jilava. El cumparase aceste produse de la niste colegi de la Textila Mures, unde lucra.

A fost dat in gat de niste colegi betivi, care erau suparati pe Viorel pentru ca el nu "gusta". A cumparat aceste produse pentru ca voia sa le duca la parintii lui, care stateau la tara si nu aveau de unde cumpara a-ceste "delicatese".

Pana la urma, Militia a venit, a constatat faptul, dar, din fericire, nu a luat nici o masura. In schimb, isprava a ajuns la ziar, colegii care l-au parat au lipit afisul pe usa fabricii, cu speranta ca astfel domnul Baciu va fi dat afara. Nici asta nu le-a reusit, afisul a fost rupt si lucrurile s-au intors pe fagasul lor normal.

Ilona isi aminteste cum "Vio-rel o cumparat alea sa le duca la tara, ca pe vremea aia nu aveau de unde sa-si cumpere. Pana la urma nu i-o facut nimic...". Citam in continuare o parte din articol: "Oameni ca Baciu perturbeaza bunul mers al acti-vitatii in comert...

Pentru a pune capat acestei situatii este necesar sa combatem stocajul cu toata hotararea..." Ei bine, nu stiu daca mai sunt oameni printre noi care mai cred asemenea prostii, dar... trebuia sa-i facem si noi un cadou to-varasului de ziua lui. La multi ani!