Un scandal de proportii este pe cale sa izbucneasca la Baza Hipica din Targu Mures, unde se pregatesc componentii cluburilor Pegas (club care functioneaza in cadrul Directiei Silvice Mures) si Scorillo Targu Mures.

O parte dintre sportivii care se antreneaza aici au intrat in conflict cu Viorel Bubau, primarul pesedist din Santana de Mures. Se pare ca acestia nu mai suporta atitudinea lui Bubau, care face pe seful, desi nu este.

Deocamdata, ei prefera sa-si pastreze anonimatul, dar ne-au pus la dispozitie documente care ne arata o fata mai putin cunoscuta a lui Viorel Bubau. Dar sa le luam pe rand.

Gogoasa "motocicleta"

Una dintre recentele ispravi ale lui Bubau este legata de participarea la un concurs international de calarie, in Cehia: "In urma concursului de la Pecinov, Cehia (24-26 septembrie 2004), Viorel Bubau afirma la un post local de televiziune si in cercul de cunoscuti ca a castigat o motocicleta din partea Comitetului de Organizare al concursului, pentru

"cel mai tehnic sportiv", lucru infirmat de Federatia Ceha si Comitetul de Organizare al concursului, motocicleta (foto) fiind primita ca premiu de castigatorul concursului, in nici un caz de catre Viorel Bubau, ocupantul locului 6! Acum vine partea interesanta, care lamureste misterul: "motocicleta cu care Viorel Bubau s-a intors acasa a fost

achizitionata de la SC Gumprecht, din Austria, cu aproximativ 1500 de euro". Chiar asa, domnule primar?

Adaos de 300% si un pumn pentru Madalina

Conform informatiilor primite de la colegii de antrenament, Viorel Bubau a facut un "mare bine" Directiei Silvice Mures: "In 12 decembrie 2003, Bubau achizitioneaza de la Nagy Lovas Kft, din Ungaria, echipament sportiv pentru echipa de calarie a Regiei Nationale a Padurilor, la pretul de 3260 Euro (conform facturii 0392070 din 12.12.

2003, emisa de firma din Ungaria), insa el emite o alta factura de la clubul lui de echitatie (Asociatia Sportiva - Clubul de echitatie Scorillo Santana de Mures), cu un adaos comercial de peste 300 %, adica aproximativ 9000 de euro, factura decontata ulterior de RNP-Directia Silvica Mures, in necunostinta de cauza !!!" Asa raspunde

Viorel Bubau la sprijinul pe care ani de zile l-a primit de la Directia Silvica?

Dar sa continuam cu prezentarea: Desi isi aroga postura de antrenor, Viorel Bubau nu beneficiaza de acest statut, nefiind absolvent al I.E.F.S, iar statutul de Maestru al Sportului nu implica si statutul de antrenor, periclitand, astfel, viata elevilor sai (conform art. 57, alin. 1 din Legea Sporturilor).

Bubau solicita sportivilor legitimati sau nu la clubul sau de echitatie sa dea o declaratie scrisa ("raport juridic civil"), din care sa rezulte faptul ca il doresc sau nu ca antrenor, precum si obligatia de a se supune programului de antrenament instituit de el.

Acest program este insa o notiune mult prea vasta, in conceptia lui, reprezentand telefoane date noaptea de repetate ori, violenta fizica sau verbala si imixtiune in viata privata a sportivilor.

De exemplu, in noaptea de dinaintea probei de dresaj de la Olimpiada, Bubau a trimis 26 de apeluri si 16 mesaje vocale pe telefonul unei sportive aflate acasa, la Targu Mures. Unele dintre mesaje contineau un limbaj care, nu se poate reproduce in paginile unui ziar. Iar acest comportament nefiresc fata de o sportiva, colega de antrenament, nu a fost singular.

In urma refuzului de a semna declaratia privitoare la - "antrenorul" Bubau - el a recurs la amenintari (cu violenta fizica, cu pierderea locului de munca etc ...) la adresa celor care nu s-au supus "ordinelor" lui. Ca urmare a imixtiunii in viata privata a unei sportive, Bubau a fost rugat sa inceteze, insa replica lui a fost prompta.

I-a aplicat acesteia un pumn in figura, acest gest nefiind un caz izolat!"

(Pseudo)Performantele lui Bubau

Legat de rezultatele obtinute de Viorel Bubau in ultima vreme ni s-a pus la dispozitie o statistica pe care nu are rost sa o mai comentam.

"In anii 2003 - 2004, participa la 7 concursuri, dintre care doar unul este calificativ, acasa, la Targu- Mures.

1) Bialy Bor (POL) 5-8.06.2003 - Carnaval - Necalificativ

2) Tg. Mures (ROM) 1-3.08.2003 - Carnaval - Calificativ

3) Cavertitz (GER) - 16 - 17.08.2003 - Helios de la Cere - Necalificativ

4) Tg. Mures (ROM) 23-25.04.2004 - Carnaval - Necalificativ

5) Campionatele europene Ch*** Punchestown (IRL) 18-21 Sept 2003 Carnaval - Necalificativ

6) Fontainebleau (FRA) 26-28.03.2004 - Carnaval - Necalificativ

7)+ J.O. Atena 2004 - Carnaval - Eliminat

Sursa F.E.I (www.horsesport.org)

Cam asa arata povestea neromantata a sportivului Viorel Bubau, sportivul Numarul 1 al judetului Mures si primar al comunei Santana. Asteptam reactia autoritatilor, mai ales ca incepand din decembrie pesedistul Viorel Bubau nu prea se mai afla calare pe situatie.