Neagoe, edil al Constantei intre 1992-1996, nu il apara pe primarul Radu Mazare, dar recunoaste ca in ultimii ani „s-au facut multe“. Cetateanul Neagoe se fereste sa-l acuze pe actualul primar de ilegalitati pentru ca, spune el, nu are dovezi in acest sens.

Readus in vara lui 2005 in PNŢCD, „uns“ lider al filialei locale, Corneliu Neagoe nu vrea decat sa contribuie la revitalizarea partidului. Este constient de numeroasele lupte interne din PNŢCD, dar acum, mai mult ca niciodata, este hotarat sa nu-i mai tolereze pe cei care sapa partidul. Despre toate acestea aflam din interviul urmator

Reporter: Ati fost primar si cunoasteti problemele cu care se confrunta un oras. Cum vedeti dezbaterile aprinse in ce priveste construirea unui Mall in Parcul Tabacarie?

Corneliu Neagoe: Nu-mi amintesc, dar cred ca la vremea respectiva, cand eram consilier, am votat si eu aceasta hotarare pentru ca se spunea ca se vor planta de cateva ori mai multi pomi decat numarul celor taiati. A avut chiar unanimitate aceasta hotarare. Deci suntem de vina toti consilierii de atunci.

Acum nu mai sunt de acord cu acest proiect.

Rep.: Un referendum pe aceasta tema…

C.N.: E prea mult un referendum. Trebuie doar intelepciune din parte a actualului Consiliu Local Municipal.

Rep.: Care este situatia actuala in filiala municipala a PNŢCD pe care o conduceti?

C.N.: Situatia actuala este buna, dupa cum vedeti le-a venit mintea la cap la multi din membrii partidului. Eu insa sustin excluderea a patru membri, printre care Dragos Augustin sau Silviu Wagner (n.r. - fostul lider municipal). Nu voi fi niciodata de acord cu revenirea in partid a unui Tanase Barde (n.r.

- in prezent vicepresedinte PD), care ne-a facut de ras, sau cu preluarea conducerii filialei de catre Ion Botescu, care nu a spus o vorba in 15 ani impotriva comunistilor, nu a dat un singur interviu in care el sa critice pe cineva.

Rep.: PNŢCD este un partid macinat permanent de conflicte interne, situatie intalnita si la Constanta. Cand se vor linisti apele?

C.N.: Faptul ca este macinat de aceste conflicte nu este un lucru rau. Intotdeauna PNŢCD a dus o lupta impotriva derbedeilor din interior.

Rep.: In februarie Organizatia judeteana a PNŢCD intra in febra alegerilor interne. Il vedeti tot pe Liviu Scarlat presedinte al acesteia?

C.N.: Da. Scarlat a fost impotriva mea si a lui Tudorel Chesoi (n.r. - secretar general), dar a venit timpul sa judecam oamenii dupa atasamentul lor fata de partid. Dupa parerea mea, Scarlat trebuie sa candideze la presedintia filialei judetene.

Rep.: Cum priviti preconizata unificare a PNŢCD cu Actiunea Populara (AP), Uniunea pentru Reconstructia Romaniei (URR) si Partidul Crestin Democrat (PCD) in vederea formarii unui partid popular crestin-democrat?

C.N.: In februarie va avea loc unificarea cel putin cu URR. Este bine ca, si la nivel local, presedintele Scarlat s-a intalnit deja cu liderul URR, iar colaborarea este foarte buna. Personal, am o parere excelenta despre URR. Unificarea acestor forte se va face cu siguranta.

S-a renuntat la orgolii din partea liderilor formatiunilor politice, dar totul se va face in jurul PNŢCD.