Intrebat de importanta perfectionarii in acest domeniu, Liviu Ureche, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), ne-a declarat ca aceasta nu este doar importanta, ci chiar obligatorie.

„In caz contrar, nu vom putea face fata clientilor straini care sunt din ce in ce mai multi si care doresc sa aiba in fata persoane capabile si pregatite sa raspunda exigentelor lor.

In acest moment exista in Romania un numar de 27 agenti imobiliari membri ARAI posesori ai celei mai prestigioase certificari din domeniul imobiliar international. Ma refer la CIPS (Certified International Property Specialist)“, ne-a precizat pretedintele ARAI.

El mai considera ca este normal ca investitorii straini sa consulte, inainte de a ajunge in Romania, lista persoanelor certificate in domeniul imobiliar.

Recent, ARAI a organizat in Bucuresti un curs pentru cei care au dorit sa se specializeze in metodele de tranzactionare imobiliara si in ultimele noutati legislative practicate in Comunitatea Europeana, curs la care au participat 34 agenti imobiliari.

Inca odata prin participarea lor agentii imobiliari membri ARAI au demonstrat ca exista interes pentru perfectionarea profesionala continua intr-un mediu de afaceri care solicita din ce in ce mai multe cunostinte, pe o piata imobiliara in continua ascensiune. ARAI este unul din „profesorii“ preocupati de perfectionarea si atestarea agentilor imobiliari.

Pentru cei din provincie, cursurile se pot face si prin corespondenta, inscrierile facandu-se la sediul ARAI. „Agentiile membre ale asociatiei noastre detin Certificatul de Membru si Licenta ARAI“, a mai adaugat Liviu Ureche.

De mentionat ca ARAI a semnat in 2004 un parteneriat cu singura institutie de invatamant care elibereaza diplome cu antetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.