Salariatii de la RAFO nu mai sunt acceptati ca si clienti de bancile care finanteaza achizitiile de produse in rate. Motivul il reprezinta viitorul incert al rafinariei si teama bancilor ca, in cazul in care RAFO s-ar inchide, nu si-ar mai putea recupera banii.

Din cauza situatiei incerte in care se zbate rafinaria onesteana si a abundentei de zvonuri care circula cu privire la viitorul ei, salariatii acestei unitati se vad pusi in imposibilitatea de a-si putea achizitiona produsele electronice cu plata in rate.

Mai multi salariati ai Rafo care s-au adresat reprezentantelor din Onesti ale firmelor Altex si Flanco au constatat ca nu pot sa-si procure de la acestea produsele mult dorite.

ALTEX. Reprezentantii Altex ne-au precizat ca, pentru a-ti putea cumpara de la aceasta firma un produs in rate, este necesar sa intocmesti o documentatie care va fi transmisa la una din bancile cu care firma are contract si ca, din iarna anului trecut, bancile au refuzat sa avizeze mai multe astfel de dosare inaintate de rafinori.

Motivul ar fi vestile alarmante vehiculate in presa in legatura cu viitorul rafinariei si publicitatea negativa facuta acestei unitati economice.

FLANCO. La fel se intampla si la reprezentanta Flanco International, unde ni s-a raspuns ca, potrivit instructiunilor primite de la centru, rafinorii nu pot fi acceptati, cel putin deocamdata, motivele fiind aceleasi.

OPINII. Opinia unor reprezentanti ai institutiilor bancare din Onesti este oarecum diferita. "Interdictiile de acest tip nu se refera la toate tipurile de credite.

In plus, la Rafo s-au luat unele masuri asiguratorii in privinta acelor salariati care mai aveau contractate credite la banci, indiferent cat de mare era salariul acestora, in sensul ca nu li se elibera adeverinta de salariu necesara obtinerii creditului.

Oricum, banca analizeaza foarte atent o astfel de solicitare, pentru ca este extrem de neplacut pentru noi sa umblam ulterior pentru a recupera banii", a precizat directorul reprezentantei din Onesti a Bancii Reiffeissen, Cezara Ciubotaru.