In ciuda faptului ca a trecut ceva timp de la afirmatiile primarului Constantin Cibu referitoare la "flamanzeala" membrilor PD, acestia continua sa-si exprime consternarea si totodata nemultumirea vis a vis de relatiile de colaborare dintre PD si PNL. In cadrul unei conferinte de presa, consilierul Victor Neagu a declarat ca este in continuare consternat de aceste afirmatii ale primarului Cibu.

"In presa locala am vazut diferite scenarii ale unor membri din PNL care se vor in vreo doua-trei institutii, sa prinda si ei ceva acolo. Daca nu se poate intr-o parte, poate in cealalta. Pentru mine acum este o enigma: sunt sau nu sunt oameni bogati in PNL.

Sau daca sunt, cei bogati ii manevreaza pe cei saraci care-si doresc sa ocupe asemenea functii pentru a-si proteja sau a-si dezvolta afacerea. E un lucru penibil pentru membrii PD sa fim injunghiati pe la spate tocmai de colegii de Alianta pe care i-am ajutat sa castige portofoliul de primar.(...)

In sedinta de Consiliu Local unde s-a discutat proiectul de asociere in participatiune dintre CLM, SC APAN si SC PRISMA toate au fost bune si frumoase dar nu s-au vazut subtilitatile acestei asocieri. Cu regret spun ca pe viitor, personal, nu voi mai participa la nici o sedinta premergatoare celei de CLM pentru ca nu se joaca cinstit".

Dezvaluirile incitante ale consilierului Neagu merg mai departe si privesc legea politiei comunitare.

In urma publicarii Legii 371 privind structura organizatorica si infiintarea Politiei Comunitare in Monitorul Oficial in septembrie 2004, consilierul Victor Neagu, in urma insarcinarii primite de la viceprimarul municipiului, Daniela Vasioiu, a analizat-o si a intocmit o structura organizatorica pe care i-a prezentat-o ulterior primarului Constantin Cibu.

" Eu mi-am prezentat punctul de vedere, primarul a fost de acord cu mine si, aratandu-mi schema de organizare, m-a intrebat pe ce functie ma regasesc. Pur si simplu m-am blocat si i-am spus ca nu ma regasesc pe nici o functie. Cred ca a fost un soc pentru dumnealui faptul ca, noi, fiind "saraci", nu avem verticalitate".

In opinia consilierului Neagu "este tarziu pentru a se demara lucrurile de infiintare a Politiei Comunitare deoarece ea avea ca termen de punere in aplicare ianuarie 2005, odata cu aparitia regulamentului cadru de organizare si functionare.

Conform legii, cativa consilieri vor face parte dintr-o comisie de ordine publica care trebuie sa stabileasca planul principalelor activitati pentru buna functionare a acestui organ. Neantalnindu-ne pana acum, lucrurile tergiverseaza dar nu stim pana cand si in interesul cui".

Referitor la aceasta problema, viceprimarul Daniela Vasioiu a declarat ca "trebuie introduse niste criterii dure astfel incat sa avem o Politie Comunitara in spiritul legii. Spre surprinderea noastra( a membrilor PD) am constatat ca pe ordinea de zi a sedintei din ianuarie a CLM acest proiect nu a fost introdus, desi era obligatoriu acest lucru".