La Braila,viceprimarul si subprefectul sunt pregatiti oricand sa demisioneze

Atmosfera tensionata continua in cadrul Aliantei DA la Braila. Presedintele organizatiei judetene PD, Horia Vasioiu a declarat ca daca lucrurile vor continua in aceeasi atmosfera, Partidul Democrat isi va retrage oamenii din administratia locala, adica viceprimarul, subprefectul si ceilalti consilieri.

Dar odata cu asta ii va cere public demisia primarului Constantin Cibu sau celor care se fac vinovati de ceea ce se intampla in administratia locala braileana.

Presedintele PD, Horia Vasioiu a declarat recent ca dupa sapte luni de la alegerile locale este deceptionat de ceea ce se intampla si ceea ce se face in primaria Braila. "Nu poti sa faci o altfel de administratie cu aceeasi oameni care atatia ani au fost apropiati fostului primar Anton Lungu iar acum ii sunt apropiati lui Constantin Cibu.

Ma refer la functionarii Primariei care stiu sa faca o administrare indreptata spre comunism. Din pacate, nu pot spune decat ca, dupa sapte luni, la Braila s-au schimbat doar primarul, viceprimarul si cateva persoane din aparatul administrativ al Primariei".

Deputatul PD a declarat ca nu doreste ca reprezentantii partidului sau sa fie amestecati in greselile unora "dar, din pacate, pentru ca suntem in Alianta, lumea ne va baga in aceeasi oala cu cei care au luat aceste hotarari.

Eu am trecut printr-o astfel de experienta in mandatul 1996-2000 iar daca voi mai face inca o data aceasta greseala, ea va fi capitala din punctul de vedere al omului politic. Fara doar si poate ca este si vina primarului Constantin Cibu, este si vina oamenilor care se afla in apropierea lui, care, din pacate, nu-i dau cele mai bune sfaturi".

Referitor la articolele aparute in presa vis a vis de declaratiile facute saptamana trecuta de viceprimarul Daniela Vasioiu, liderul PD a declarat: "Dupa parerea mea, domnul Cibu si-a pus semnatura pe acele articole pentru ca sunt absolut convins ca nu dansul le-a scris dar, prin semnatura pusa, si le-a asumat.

Domnul Cibu este extrem de moale in fata anumitor persoane care, spune dansul ca ii sunt apropiate si pe care le lauda la tot pasul, ca, daca toti functionarii ar fi la fel ca acele doua persoane, n-ar avea treaba cu functionarii din Primarie. Afirmatiile facute de dansul, de fapt sunt convins ca nu el le-a facut dar si le-a asumat, sunt deplasate.

Nu ne vom da niciodata la o parte si daca lucrurile nu se indreapta, niciodata nu ne vom agata de vreo functie. Atat viceprimarul cat si subprefectul sunt oricand pregatiti sa demisioneze. Nu ne putem asuma alaturi de nici unul dintre partide o guvernare dezastruoasa sau una proasta atata timp cat parerile noastre nu sunt ascultate, atata timp cat vorbim la niste surzi.

Suntem dispusi oricand sa demisionam si sa spunem lucrurilor pe nume. Eu stiu foarte multe lucruri dar nu le-am spus si aici ma refer la modul in care s-a stabilit candidatura lui Constantin Cibu la Primaria Braila".

Afirmatiile lui Horia Vasioiu au fost sustinute si de subprefectul Aurica Avram care a declarat ca este pregatit in orice moment sa demisioneze daca conducerea filialei locale a PD va aprecia ca participarea lui la guvernarea locala nu mai este oportuna."Eu nu ma cramponez la aceasta functie dar voi lupta pentru ca lucrurile sa mearga bine.

Demisia este singura solutie pe care o putem adopta, dar nu voi abandona oricum decat atunci cand organizatia de partid nu mai pot fi indreptate decat prin retragerea noastra din structurile administratiei locale. Este mai bine sa cautam sa indreptam lucrurile inainte sa trecem la gesturi extreme care va avea efecte foarte mari in ceea ce priveste soarta Aliantei la Braila".

De asemenea, deputatul PD, Horia Vasioiu a mai declarat ca, in conformitate cu legea, fiecare consilier trebuie sa faca un raport anual al activitatii depuse.

|n acest context, toti consilierii PD cat si viceprimarul precum si cei care vor urma sa fie pusi pe diverse functii vor face periodic raportari cu privire la activitatea desfasurata de la alegerile locale si pana acum, raportari care vor fi facute public. Un prim astfel de raport va aparea in luna urmatoare. " Vrem sa fim transparenti si sa spunem lucrurilor pe nume.

Daca va fi cazul sa renuntam la viceprimar si subprefect, vor pleca si ceilalti consilieri, dar odata cu asta ii vom cere public demisia primarului Constantin Cibu sau celor care se fac vinovati de ceea ce se intampla in administratia locala braileana" sustine Horia Vasioiu.

Ada Mihalian