Ambasada SUA si-a reorientat atentia catre presa locala si regionala, primul judet care a beneficiat de vizita unui inalt demnitar american fiind Muresul, iar primii din Mures am fost noi, redactia Zi de Zi si Ziarul de Mures.

Atasatul de presa al ambasadei, Paul L. Oglesby a dorit sa afle cat mai multe amanunte atat despre recentul scandal al telefoanelor, dar si despre modul cum se acorda publicitate din bani publici pentru ziarele locale.

Diplomatul a spus ca este curios daca in acest an, noua guvernare va schimba practicile de acordare a publicitatii fara licitatie, doar acelor publicatii obediente.

Oglesby a solicitat o descriere ampla a evenimentelor scandaloase legate de suspiciunea ascultarii telefoanelor ziaristilor, care urmeaza a fi incluse intr-un raport ce va fi prezentat in Congresul SUA.

Diplomatul a spus ca guvernantii romani sunt foarte atenti la raportul ambasadei si multe dintre reactii survin in urma prezentarii acestor documente.

Paul Oglesby, diplomat de cariera, a venit in Romania in septembrie anul trecut, odata cu ambasadorul JD Crouch, dupa ce a invatat limba romana cu trei profesori. A fost trimis si la Moscova, dar a ales Romania pentru ca tarile in tranzitie i se par a fi cele mai interesante zone.

Diplomatul spune ca dupa ce va trece perioada de iarna isi va aduce si familia, sotia si fetitele gemene, care acum se afla in Brazilia.

Este prima vizita a lui in judet, tot week-endul si l-a petrecut la Sighisoara, unde i-a placut foarte mult.