Liniste democrata

Desi PD a intrat intr-o perioada mai tulbure a existentei sale la nivel central, in care aripioarele Berceanu si Gusa nu mai cugeta aceleasi „simtiri democrate“, la nivel local, lucrurile par a se fi stabilizat in interiorul filialei judetene.

Conflictul care a mocnit mult timp intre presedintele PD Constanta, Stelian Dutu, si unii dintre contestatarii sai, precum Tanase Barde, Danut Moisoiu sau Dumitru Moinescu, pare a se fi cicatrizat.

Poate unul dintre motive il reprezinta faptul ca, acum, la un nivel superior al partidului, Dutu are probleme de adaptare printre colegii democrati din Parlament. Colegi care l-au lasat saptamana aceasta fara functia de vicelider al grupului PD din Camera Deputatilor.

Despre linistea de „acasa“, vicepresedintele de la municipiu, Mihai Petre, ne-a declarat: „De multe ori din aceste discutii in contradictoriu ne dam seama unde am gresit si ce trebuie sa facem pe viitor“.

Deputatul Mihei tine loc de CES

Comitetul Economico-Social (CES) ar fi trebuit sa puna fata in fata Legislativul, Patronatele si Sindicatele astfel incat toate legile sa aiba un impact pozitiv asupra societatii.

Cum CES functioneaza doar pe hartie, deputatul PUR de Constanta, Andrian Mihei, s-a decis sa-si faca un obicei din consultarea partenerilor de dialog din judetul Constanta: asociatii patronale, sindicale sau simpli cetateni.

„Este un mod de a tine legatura intre viata parlamentara si cei care sufera sau se bucura pentru aceste reglementari legislative“, a declarat presedintele PUR Constanta.

De asemenea, Mihei va avea cate o cutie postala in fiecare primarie din judet pentru a afla astfel care sunt propunerile sau reclamatiile cetatenilor din judet.

Hasotti urca in PNL

Presedintele Organizatiei judetene a PNL Constanta, Puiu Hasotti, are o perioada foarte fructuoasa inca de la inceputul mandatului sau de senator. Astfel, Hasotti a fost ales lider al grupului PNL-PD din Senat, ca dovada a experientei sale pe bancile comode ale Parlamentului.

Dupa prima sedinta de grup din aceasta legislatura, senatorul de Constanta a anuntat ca liberalul Teodor Melescanu si democratul Radu Berceanu au fost nominalizati in functia de vicepresedinte al Biroului Permanent.

De asemenea, pe lista succeselor repurtate de Hasotti se inscrie si faptul ca a fost inclus in echipa de conducere a partidului de catre presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu.