Comisia de disciplina a FRF a pastrat pedeapsa suspendarii pentru doua etape a terenului echipei FC Transilvania, desi decizia este bazata pe o minciuna. Muresenii vor juca astfel la Odorhei, partidele cu Venus Timisoara si Senic Craiova, doua meciuri capitale pentru ramanerea in prima divizie.

Imaginile video surprinse la meciul dintre FC Transilvania si Silvanus Resita arata, fara nici un dubiu, ca arbitrul bucurestean Gabriel Gherman a mintit atunci cand a spus ca flaconul de suc venit din tribuna l-a lovit.

In ultimele secunde ale partidei a aterizat in teren un pet (flacon gol de suc), de o jumatate de litru, pe care unul dintre jucatori l-a aruncat inapoi in tribuna. Gabriel Gherman a scris in raport ca pet-ul l-a lovit. Pe imagini se vede clar ca flaconul a cazut la cativa metri de abitrul FIFA.

Astfel, FC Transilvania a primit doua etape de suspendare pentru partidele de pe teren propriu. In cazul in care pet-ul nu l-ar fi lovit pe arbitru, asa cum s-a si intamplat, suspendarea terenului ar fi fost dictata numai pentru un meci. Cei din Comisia de Apel a FRF nu au vrut sa examineze caseta si au dat credit celor scrise in raport.

De ce a mintit Gherman? Se pare ca echipele din Bucuresti, care se afla in duel cu FC Transilvania ar avea motive seriose sa bage bete in roate formatiei din Targu Mures, iar legatura se poate face, astfel, foarte usor.

Exilarea formatiei FC Transilvania intr-un alt oras, pentru doua etape, la meciuri in care intalneste echipe ce lupta si ele pentru salvarea de la retrogradare, este o mana de ajutor data contracandidatelor la supravietuire in primul esalon.

Luca Teodor, presedintele FC Transilvania, a fost la un pas de a renunta, zile trecute, la echipa: “Vad ca trebuie sa ne luptam cu morile de vant. Sunt foarte suparat pe modul cum suntem tratati de cei de la FRF, iar pe plan local lucrurile se misca greu.

S-a votat in Consiliul Local sprijinirea echipei, dar mi-e teama ca banii sa nu vina prea tarziu, cand nu va mai fi nimic de facut. Sper ca nu. Despre faptul ca arbitrul a mintit fara nici o jena nici nu mai stiu ce sa spun. Este clar ca undeva exista niste interese ca noi sa avem probleme cat mai mari.

Nu renuntam totusi la lupta. Vom merge la Odorhei si vom lupta, din respect pentru publicul nostru, pentru numerosii nostri suporteri”.

Luca Teodor este convins ca ceea ce i se intampla are legatura cu un incident de culise: “Un oficial FRF, care nu avea nici o legatura cu meciul, mi-a spus cu o zi inainte de partida cu Silvanua Resita ca trebuie sa il gazduiesc pe observatorul din Deva, de duminica seara, pentru ca acesta sa merga dupa arbitrii

bucureseteni la Sighisoara. Am refuzat, spunand ca am sa merg eu cu masina dupa arbitrii, si ca observatorul poate veni luni, deoarece meciul avea loc luni seara. Atunci respectivul oficial din FRF mi-a spus: “ai sa vezi tu ce ai sa patesti”. Şi am vazut…”, a spus Luca Teodor.

Ieri seara, FC Transilvania a jucat restanta cu Municipal Constanta, in deplasare, iar luni va intalni la Odorhei formatia Venus Timisoara. Muresenii vor juca apoi in deplasare, la Bodu, dupa care vor intalni tot la Odorhei formatia Senic Craiova.

Abia in ultimul meci, pe 13 martie, FC Transilvania va mai juca la Targu Mures, in fata propriilor suporteri.