Ambasadorul Vaticanului a reafirmat ideea unificarii intre ortodocsi si catolici, pentru a forma o singura Biserica Crestina, apreciind ca “o manastire este ca o fereastra catre Dumnezeu, este un semn vizibil de crestinatate, un loc destinat rugaciunii”, indiferent de ce rit ar fi ea.

Ceremonia a inceput la Biserica Romano-Catolica din Sangeorgiu de Mures, unde a avut loc slujba religioasa, la care au asistat atat invitatii speciali ai evenimentului, cat si localnicii, incantati de viitoarea manastire.

Intreg alaiul s-a deplasat apoi catre locul unde va fi construita Manastirea Carmelitana. Ceremonia a fost onorata de nuntiatura papala Jean-Claude Perisset, ambasadorul Statului Papal in Romania.

Acesta a rostit o rugaciune in limba latina, dupa care a continuat in italiana, exprimandu-si bucuria in legatura aceasta realizare a Bisericii Catolice. “Religia militeaza ca Dumnezeu sa fie cu noi.

Manastirea este ca o fereastra catre Dumnezeu, este un semn vizibil de crestinatate, un loc destinat rugaciunii si ma bucur ca s-a construit si in Romania o manastire Carmelitana”, a continuat ambasadorul, intr-o romana excelenta.

Cu privire la unificare Bisericii Catolice si Ortodoxe, nuntiatura sa a precizat ca “Vaticanul doreste sa existe o singura Biserica Crestina, cu diverse rituri, dar sa fim cu adevarat impreuna”.

La ceremonie au participat mai multi localnici, care au strabatut drumul de 2 kilometri din Sangeorgiu de Mures cu autobuzele. Acestia au cantat si s-au rugat alaturi de preoti, apoi au aplaudat initiativa construirii manastirii in acel loc: “Ma bucur foarte mult. De asta am si venit aici.

Şi preotul de la Vatican a vorbit atat de frumos. In plus, locul este foarte frumos si este aproape de noi”, a marturisit una dintre batranele prezente la asezarea pietrei de temelie.

Dupa ce toate formalitatile au fost incheiate, cei prezenti au fost invitati sa serveasca palinca, ceai si cozonac si s-au impartit iconite cu Papa Ioan Paul al II-lea. De aemenea, cei prezenti s-au rugat si pentru sanatatea Sfantului Parinte.