Ieri ne-a parvenit informatia potrivit careia la fosta Ferma Pietroiu a fost gasit un barbat mort, banuindu-se ca a murit din cauza gerului. O echipa a cotidianului nostru s-a deplasat la fata locului pentru a se documenta cu privire la acest caz.

La fata locului, stationat pe drum, se afla autoturismul Serviciului de Medicina Legala iar angajatii respectivei institutii tocmai urca decedatul in masina. In timp ce fotoreporterul Monitorului de Braila (Dan Munteanu) a inceput sa faca poze un barbat s-a napustit asura sa, si l-a lovit cu pumnii, vrind sa-i sparga aparatul de fotografiat.

In zona erau mai multe persoane care s-au strins sa asiste la eveniment. Vazind ca fotoreporterul este insotit agresorul le-a ”ordonat” celorlalte persoane, care se aflau la ferma: ”Luati-i ma si pe aia si dati-le citeva sa-i saturam sa intre pe domeniul meu!” Apoi a continuat sa-l loveasca pe fotoreporter, sa jigneasca si sa ameninte.

”Va omor, ma, nu mai iesiti de aici vii! Ce cautati ma, pe domeniul meu? Va omor aici cu mina mea, ca nu are nimeni ce sa-mi imi faca, sinteti pe domeniul meu!”

Pentru a informa corect opinia publica, locul in care s-a desfasurat acest eveniment nu este nicidecum proprietatea lui Vasile Simion (agresorul) ci este un drum public, pur si simplu.

Ceea ce este mult mai grav este ca acest scandal s-a petrecut chiar sub ochii nepasatori ai unui politist, de la Postul de Politie Vadeni. Nu se stie ce cauta la acea ora pe ”domeniul” lui Vasile Simion dar cert este ca el a intervenit ”elegant” de abia dupa ce reporterul nostru l-a solicitat in mod insistent.

S-a apropiat calm, cu minile in buzunar de agresor si fotoreporterul nostru si i-a soptit lui Vasiel Simion: ”Lasa-l, n-are rost sa te complici cu astia, iti pui presa in cap!” Nicidecum batausul nu s-a lasat intimidat si pina nu si-a facut "norma" nu l-a lasat din miini pe fotoreporter.

Dupa incident echipa Monitorului de Braila a parasit imediat ”domeniul” si l-a sesizat telefonic pe adjunctul comandantului Inspectoratului de Politie al Judetului, comisar-sef Stefan Mocanu. Acesta ne-a spus ca va trimite un echipaj la fata locului pentru a interveni. Pina la venirea acestora a sosit si conducerea cotidianului nostru, respectiv directorul si redactorul-sef.

Aceeasi atutudine recalcitranta a avut-o agresorul si fata de directorul cotidinaului Monitorul de Braila, adresindu-i injurii si binenteles tot in prezenta politistilor, care intr-un final au reusit sa-l calmeze pe asa-zisul proprietar de doemniu. Impreuna cu politistii ne-am intors la ferma lui Vasile Simion, care a continuat in acelasi limbaj de mahala, sfidind oamenii legii.

Ba ca are treaba si trebuie sa plece, ba ca nu are de ce sa dea explicatii nimanui... Dupa jumatate de tirguiala cu Vasile Simion, a mai venit la fata locului un echipaj de politie, insotit de comisarul-sef Fanel Arama, seful Serviciului de Ordine Publica.

Dupa ce i-am povestit si acestuia ce s-a intimplat oamenii legii (vreo 7 la numar) au ramas sa-l potoleasca pe Vasile Simion, iar noi am fost sfatuiti sa plecam, dupa ce au fost incheiate procese verbale de catre politisti.

De mentionat ca in cursul zilei de ieri, comisarul-sef Ion Motoc, seful IPJ Braila ne-a asigurat de tot sprijinul in solutionarea acestui caz. De asemenea, in cercetari va fi inclus si politistul care nu a intervenit in ajutorul fotoreporterului nostru.

Vom reveni!

Georgiana POPA, Dan MUNTEANU