Deputatul PSD Dan Mihalache a organizat prima sa conferinta de presa in calitate de parlamentar si prima sa conferinta fara nici o legatura cu organizatia judeteana. Mihalache este de departe cel mai interesant lider al PSD Maramures, chiar daca nu este de-al locului. Din acest punct de vedere, pesedistii filialei ar putea sa ia notite.

Deputatul PSD Dan Mihalache a tinut sa precizeze, pentru a curma zvonurile care circula de o vreme, ca nu va candida la sefia filialei PSD. “Consider ca ar fi indecent ca dupa trei luni de la adoptarea mea de catre filiala sa ma inscriu in cursa pentru conducerea organizatiei, nu ar fi corect.

Ceea ce nu inseamna ca nu ma intereseaza care va fi formula de conducere care va rezulta din alegeri. Ceea ce nu inseamna ca nu voi influenta, in calitate de parlamentar de Maramures, aceasta formula de conducere.

Cred ca trebuie sa existe o competitie corecta si o sa propun colegilor, ca aceste candidaturi sa fie depuse cu doua saptamani inaintea alegerilor si sa fie insotite de un proiect politic care sa exprime ce doreste persoana care doreste sa candideze sa faca pentru organizatie. Trebuie sa aducem un pic de acuratete in competitie”, a declarat Mihalache.

Propunerea deputatului va avea cu siguranta ecou in filiala maramureseana a PSD. Pana acum, alegerile s-au facut dupa criteriile stiute si proprii partidului-Stat: “cine are cea mai tare gasca, are functie”.

Mihalache a mai spus ca in cadrul Biroului executiv al filialei va avea loc o analiza pe criterii de performanta a rezultatelor de la alegerile de anul trecut (la ora aparitiei acestui numar al GAZETEI analiza a avut loc). Desi Mihalache nu a pomenit de eventuale masuri disciplinare, se vorbeste ca vor fi unele “miscari de trupe”.

Paradoxal, desi PSD Maramures a obtinut la alegerile din noiembrie 2004 un rezultat istoric pentru filiala maramureseana, iar la “locale” au fost rezultate peste asteptari, pesedistii locului nu au prins nici o functie in administratia judetului si in principalele orase din judet, exceptia fiind Sighetu Marmatiei.

Cooptarea lui Dan Mihalache in organizatia PSD Maramures, am mai spus-o, este un castig pentru social-democratii din judet. Pe de alta parte, acum este mai limpede ca boala de care sufera filiala este lipsa unui lider puternic (acceptat).

Şansa PSD Maramures e ca pana in aprilie, cand trebuie finalizate toate conferintele de alegeri din toate organizatiile locale si cea judeteana, sa se gaseasca un politician care sa traga filiala din amorteala politica existenta. Oameni ar fi, mai trebuie vointa.