O delegatie de oameni de afaceri francezi, insotita de Camera de Comert si Industrie din Lille, a participat la Parteneriatul de Afaceri Romano-Francez, organizat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta (CCINA). „Am facut Camerei din Lille o prezentare a judetului Constanta, a mediului de afaceri local.

Au promis ca se vor intoarce si cu firme din alte domenii care pot fi de interes pentru eventualii parteneri constanteni. Vom incerca sa ne constituim si noi, in a doua parte a anului, intr-o misiune economica in Lille cu agenti economici din Constanta“, ne-a declarat Ion Danut Juganaru, director executiv al CCINA.

Domeniile de activitate ale celor 6 firme franceze participante au fost: constructiile portuare, porturi de agrement, pontoane-pasarela; producatori de panouri decorative pentru usi PVC, de garnituri spiralate din otel, de materiale pentru ambalaje de mare capacitate pentru industria chimica si alimentara, precum si producatori de materiale

imprimate. Participantii, atat francezi, cat si romani, au apreciat ca sunt destule domeniile de activitate in care isi pot gasi cu usurinta parteneri de afaceri. Totusi, in putine cazuri se incheie de la primul contact cu oameni de afaceri si un contract.

„Nu vor doar sa-si vanda produsele, ci sa faca si un pas inainte, sa intemeieze relatii de colaborare cu agentii economici constanteni“, a precizat Danut Juganaru in finalul parteneriatului romano-francez.