GAZETA de Maramures, saptamanal de rafinament si atitudine, este una din putinele publicatii maramuresene care a incercat, dincolo de paginile scrise, sa faca ceva pentru maramureseni.

In cei peste doi ani de cand am „invadat” piata mass-media putem spune ca am dus la bun sfarsit mai multe proiecte ce tin de componenta sociala a existentei GAZETEI. Am fost alaturi de persoane care aveau nevoi urgente (cu alimente si bani). Am initiat cinci burse in valoare de un milion de lei pentru cinci elevi cu rezultate scolare deosebite.

Am pus si noi umarul, alaturi de Academia Catavencu”, la ridicarea unui monument dedicat Elisabetei Rizea. Am facut multe si marunte si le-am facut cu sufletul deschis. Acum, dorim sa cumparam un aparat medical necesar, in special cabinetului de alergologie si a celui de boli pulmonare din Spitalul Judetean.

Valoarea aparatului este de trei mii de EURO, suma pentru care am apelat la marinimia politicienilor, a oamenilor de afaceri, a „cunoscutilor” din municipiu si din judet. Spre marea mea mirare, cei mai reticenti la a da o mana de ajutor sunt oamenii de afaceri (asa-i daca nu organizam concursuri de miss!).

Nu pot sa-i judec, in fond, fiecare face ce doreste cu banii pe care-i are, dar pot sa spun ca am fost mirat ca unii care ar fi putut da cei trei mii de EURO fluierand, s-au uitat la un milion de lei. Adica, ceva de genul asta: „Ştii, nu am acum, da’ hai maine ca se rezolva”, iar de maine s-a facut poimaine, apoi raspoimaine s.a.m.d.

Sa spun ca este umilitor sa stai pe la usi pentru a... zile in sir, saptamani chiar nu are nici o relevanta. Noi am dorit sa facem un bine celor care au nevoie de un aparat medical ce nu poate fi o prioritate la Spital, unde lista nevoilor este mare, iar fondurile sunt limitate.

Nu ne plangem, nu acesta ar fi scopul acestui material, dar am intalnit o situatie chiar tampita, pentru mine de neinteles.

In demersurile noastre am ajuns si la Mircea Man, deputatul democrat, amator de jocuri de tot felul. Man a promis ca va dona si el o suma: „chiar consistenta”, dupa cum singur a declarat. Asta a fost demult. De atunci, ne tot poarta de la „Ana la Caiafa”, ca acum sa ne intrebe cu seriozitate daca avem aprobare de la directorul Directiei de Sanatate Publica.

Nu l-a pus nimeni sa promita, nu se supara nimeni, cu toate ca si Man e din categoria celor care ar fi putut „scuipa” cei trei mii de EURO fara nici o problema, daca ar fi sa ne luam dupa barfele cu jocurile lui.

Nu, domnule Man! Nu am cerut aprobare de la nimeni, nu este necesar. Va fi o donatie a celor cu suflet, prin intermediul GAZETEI, pentru cei suferinzi.

Va multumim pentru dezinteresul dumneavoastra ca si pentru alte datorii uitate, da’ nu ne mai luati la rost!