Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost insotit in cadrul vizitei de lucru in Federatia Rusa de unii reprezentanti ai Guvernului, dar si de catre unii oameni de afaceri din Romania Din delegatia oficiala a Presedintelui Basescu facut parte si ministrul de stat Gheorghe Copos, iar dintre oamenii de afaceri care cu aceasta vizita au avut "norocul" sa aiba intrevederi cu oamenii de afcari din Rusia s-au aflat din pura coincidenta sau nu si o serie de oameni de afaceri apropiati ministrului Copos.

Oamenii de afaceri romani selectati pe spranceana sau nu pentru a-si intari relatiile de afaceri cu Federatia Rusa sunt Gabriel Coamnescu, presedinte CA "UPETROM 1 Mai" Ploiesti, Tudor Constantin, vicepresedinte "COOPER CAMERON STEROM" Campina, Paul Tudor, presedinte al CA "FORTUS" Iasi si presedinte METALEXPORTIMPORT", Constantin

Savu, director general "UZINSIDER SA" Bucuresti, Corneliu Leu, director general adjunct "UZINEXPORT" Bucuresti, Adrian Popescu, director general "ARTROM" Slatina, Andrei Menhardt, presedinte "Asociatia Producatorilor de Mobila", director "SILVAROM SA" Bucuresti, Stelian Savinuta, director general "J&R Enteprises SRL", Maricel Popa, presedinte "TEHNOTON

Omega Communication Company" Iasi, Ioan Nani, director general "ANTIBIOTICE" Iasi, Nicolae Gabreanu, director general "ARCOM SA" Bucuresti, Florin Pogonaru, director general "ROMCOLOR 2000" Bucuresti, Nicolae Ciornii, director general "SC LUKOIL DOWNSTREAM SRL ROMANIA", Constantin Bostina, presedinte al Adunarii Generale a Actionarilor "Bursa Romana de

Marfuri" Bucuresti, Cristian Bilt, director general "SIMEX", Simleul Silvaniei.

Precizam faptul ca Florin Pogonaru este presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Constantin Bostina detine functia de vicepresedinte in aceeasi Asociatie, in timp ce ministrul Copos este membru fondator al aceleiasi Asociatii.

Cu o reactie cel putin absurda a fost intampinat, in cursul zilei de ieri, redactorul cotidianului nostru care a incercat sa afle mai multe amanunte de la Departamentul de Relatii cu Presa al Guvernului, cu atat mai mult cu cat intrebarea adresata era una de bun simt si viza identitatea oamenilor de afaceri care au participat la eveniment.

"Ce doriti, vreti sa spuneti ca domnul Copos I-a invitat pe acesti oameni de afaceri. Evenimentul a fost organizat de Presedintie, invitatiile le-au facut dansii", ni s-a "comunicat pe un ton rastit de la Departamentul de Relatii cu Presa al Guvernului.

Pe de alta parte, afirmatiile reprezentantului Guvernului au fost infirmate de cele obtinute de la Departamentul de Relatii cu Presa al Presedintiei Romaniei. Astfel, Camelia Ilie, consilier in cadrul Departamentului de relatii cu Presa din cadrul Presedintiei Romaniei. "Probabil ca de la Guvern s-au facut invitatiile.

Noi ne-am ocupat numai de presa, am facut invitatii doar presei", a mai spus Ilie.