Primarul municipiului, Constantin Cibu a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca brailenii vor trebui sa mai astepte o perioada pana se va reabilita faleza Dunarii. Primarul sustine ca are in vedere un program PHARE care va fi accesat cat de curand.

"Noi am depus toata documentatia in acest sens dar termenul de depunere al proiectelor a fost decalat din noiembrie 2004 in februarie 2005 iar discutarea acestor proiecte va avea loc probabil in urmatoarele doua-trei luni. Eu sunt sigur ca vom acceasa acesti bani pe care i-am cerut dar ei vor fi disponibili probabil in luna noiembrie sau decembrie" a declarat Constantin Cibu.

Pe de alta parte, primarul a promis ca are de gand in acest an sa asigure toate utilitatile pentru terasele si restaurantele care vor fi pe faleza. "Zona Falezei nu este racordata nici la reteaua de apa potabila, nici la cea de canalizare.

Am demarat pe banii Primariei o serie de lucrari privind canalizarea si apa curenta de pe faleza pentru ca orice activitate comerciala are nevoie in primul rand de aceste doua utilitati, urmand ca anul viitor sa amenajam zona asa cum ne-am propus initial".

De asemenea, Constantin Cibu a declarat ca in aceasta vara vor fi amenajate constructii definitive de o parte si de alta a soselei, de-a lungul Falezei pe banii celor care doresc sa inchirieze aceste spatii. "Nu ramane la latitudinea fiecaruia cum isi va construi aceste terase; fiecare va primi cate un proiect.

In prezent la aceste proiecte lucreaza doi arhitecti iar cel care va prezenta un proiect mai "aratos" acela va castiga" sustine Cibu. Deocamdata, Primaria nu a stabilit un numar maxim de terase care vor functiona pe Faleza. "Nici nu vreau sa dau drumul la prea multe, in aceasta etapa, pentru ca sunt sigur ca vom accesa acel proiect PHARE iar atunci pe Faleza se va schimba foarte mult.

Acelasi lucru vrem sa-l facem si in Parcul Monument, pe aleea care duce spre rondou" a explicat Cibu.

Potrivit declaratiilor primarului intreaga investitie de pe faleza se ridica la aproximativ 3 miliarde lei.